Moderne «Berge Viking»

Nautor Swan bygger en ny 58-foter basert på konseptet til Swan 48. Skroget er nettopp ute av støpeformen.

Publisert Sist oppdatert
INNREDNING: Swan 48 sammenlignet med nte Swan 58.
INNREDNING: Swan 48 sammenlignet med nte Swan 58.

Swan 58 følger opp suksessen til Swan 48 etter samme oppskrift. 48-foteren er nå så etterspurt at verftet vurderer å bygge et nytt formsett for å doble produksjonen. Den ye 58-foteren har samme formspråk, og overraskende lik innredning. Med ti fot ekstre skroglengde, så er det plass til et toalett til, litt større lugarer, litt større bysse og en litt større salong, men funksjonsmessig, så blir de svært like. 48-foteren har større bredde i forhold til lengden. Begge har bred hekk og doble ror, samme løsning Frers også har suksess med for Hallberg-Rassy. Nautor Swan forteller at den nye 58-foteren tar opp arven etter «Berge Viking», en Swan 57, men selv Swan 48 er større og raskere enn båten som deltok i Whitbread Round the World Race i 1981.

Italienske ideer

SWAN 57: «Berge Viking» ble konstruert alt i 1977 og var blitt utdatert alt før starten på jorda rundt regattaen.
SWAN 57: «Berge Viking» ble konstruert alt i 1977 og var blitt utdatert alt før starten på jorda rundt regattaen.

Italenske Vanni Galgani, tidligere jurymedlem av Årets Båt i Europa gjorde nok rett ved å bytte jobb fra båtjournalist til å utvikle nye modeller sammen med German Frers.

58-foteren leveres med tre ulike innredningsstiler og med flere innredningsløsninger. Det er mulig med en fjerde lugar der kartbordet er med et mindre bad. Det er muligheter for mannskapslugar lengst forut.

Første Swan 58 er nettopp ute av støpeformen. Båten er støpt med klar gelcoat som gir en mulighet for å kontrollere støperesulatetet. Båten er støpt med vakuumteknikk.

Ryktene sier at en nordmann står på kundelisten til nyheten som ble lansert i Düsseldorf.