Navigatørduell i tet

Navigatørene Aksel Magdahl, Andrew Cape og Ian Moore er nøkkelpersoner i duellen mellom Puma og E3 der ledelsen hsr skiftet gjennom natten og Green Dragon Team som ser ut til å ha tatt en vellykket avstikker mot vest.

Publisert

Det siste døgnet har gitt lite hvile for navigørene i Volvo Ocean Race. Ledelsen har skiftet flere ganger mellom Puma  som nå har et forsprang på 4 nm, og E3 som ledet ved midnatt. Nå som båtene er på vei inn i Doldrums vil feltet samle seg, med båtene som ennå har vind innhentende aktenfra. Omvendt blir det når båtene kommer ut av stillebeltet. Da vi de første kunne hente et pent forsprang til båtene bak.

Som trackingen kl 0900 idag viste er E3 og Puma på skjærende kurser lengst syd i feltet, mens Green Dragon Team som nå ligger på delt 3. plass med 34 nm opp til ledende Puma har tatt plassen lengst mot vest og seiler i øyeblikket hurtigst av samtlige. Med samme avstand frem til teten ligger E4 som anslo tapet på å sette av kneskadde Tony Mutter på ca 60 nm. Båten ble liggende i vindstille etter at Mutter hadde hoppet i sjøen i full overlevelsesdrakt for å bli plukket opp av en fiskebåt vd Kapp Verde.

De neste timene blir spennende etter hvert som båtene seiler seg dypere inn i stillebeltet

Powered by Labrador CMS