I FÅTALL: Blant storbåtseilerne på Nesodden er regattaseilerne i fåtall.
I FÅTALL: Blant storbåtseilerne på Nesodden er regattaseilerne i fåtall.

Mest turseiling blant storbåt-seilerne

I høst foretok Nesodden Seilforening en spørreundersøkelse blant sine storbåtinteresserte medlemmer. Her er en oppsummering av resultatene.

Publisert Sist oppdatert

Vi fikk mer enn 50 svar, og de viser at ca. 48 prosent av medlemmene har seilbåt for turseiling og 8 prosent for regattaseiling. Litt under 26 prosent har båten for å bedrive både regatta- og turseiling og 20 prosent av de som besvarte, disponerer ikke egen båt. Vi antar at en del av disse er mannskap om bord i andre båter.

Fordeling: Medlemsundersøkelsen viser at turseiling er den dominerende interessen blant medlemmene i Nesodden Seilforening.
Fordeling: Medlemsundersøkelsen viser at turseiling er den dominerende interessen blant medlemmene i Nesodden Seilforening.

Tilhørighet til et lokalt seilmiljø er det som er mest givende for de som er medlemmer hos oss i Nesodden Seilforening. Dessuten er det viktig for mange å bygge nettverk blant seilere. Konklusjonen er at seilere er sosiale vesener!

Gode arrangementer

Tilbakemeldingene vedrørende regattaen Steilene Rundt kan tyde på at det er tidsnød som gjør at medlemmene ikke stiller opp – dessverre. Noen flere ville ha stilt opp dersomom starten gikk senere.

Tilbakemeldingene når det gjelder antall arrangementer og kvaliteten på dem, var veldig bra. Vi får stort sett gode tilbakemeldinger på kvaliteten både på tur- og regattarelaterte arrangementer (bortsett fra Romantic Regatta, som har hatt lav deltagelse og fikk middels skåring).

De fleste synes at antall temakvelder var passe. De mest populære emnene er seiltrim og taktikk, og det fremkom et ønske om å få medlemmer til å fortelle om sine favoritthavner. Vi fikk også mange andre innspill som vi er takknemlige for.

God jul!

Takk til alle som tok seg tid til å svare. Nå er det snart jul så måtte det vanke seilrelaterte pakker under juletreet i år også, enten det er en soft sjakkel, nye seilstøvler eller noe annet hyggelig.