Lær å seile

A-JOLLEN: A-jollen har spilt
en viktig rolle under oppbyggingen
av Nesøya Seilforening.
Inntil tre barn kan seile
sammen i den, men to er det
vanligste.
A-JOLLEN: A-jollen har spilt en viktig rolle under oppbyggingen av Nesøya Seilforening. Inntil tre barn kan seile sammen i den, men to er det vanligste.

Regattafri seilforening

I de fleste seilforeninger dreier veldig mye seg om regattaer. Slik er det ikke i Nesøya Seilforening. Der handler det om seiling som en sosial aktivitet. Ikke regattaer.

Publisert

Å kunne krysse startlinjen idet skuddet går, seile fortest mellom to merker og komme høyest opp på en resultatliste – i veldig mange seilforeninger er dette selve «meningen med livet». Det er målet for hva de driver med; å få seilerne til å bli gode regattaseilere. I Nesøya Seilforening seiles det ikke regattaer. Det bare seiles.

– De som vil seile regatta og bli regattaseilere, sender vi videre til naboforeningene våre; Asker eller Bærum Seilforening. Regattaseiling er rett og slett ikke en del av vårt konsept. Naboene våre kan dette mye bedre enn oss, sier Peder Louis Sarmento Staubo, som er leder i Nesøya Seilforening.

Utenfor Hvamodden på Nesøya yrer det av liv i ukens fire første dager. Fra mandag til torsdag er det aktivitet på kveldstid. Joller, seilbrett og en katamaran suser hit og dit. På en vindstille dag kan en se bading, padling på brett eller ungdommer som klynger seg sammen og prater ute på sjøen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS