NM i Snipe

FORSVARERE: Jostein og Asjørn Grødem er tittelforsvarerer under NM i Snipe.

41 lag kjemper om én tittel

Milde Båtlag hadde et mål om 45 båter på startlinjen i Snipe-NM. Det ble 41.

Publisert Sist oppdatert

I kveld stevner 41 Sniper ut på Fanafjorden for å kjempe om NM-tittelen i Snipe, og ett av lagene er de regjerende mestrene, Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand. På plass er også Ulrik Sandvig (Bærum) som tok sølv i 2015, men i stedet for Tanya Ferner Heglund, har han denne gangen med seg Morten Røisland fra Risør.

Selvfølgelig er også Birger Jansen og Lise Gehrken – bronse i 2015 – på plass. Birger Jansen tok sin første NM-medalje i 1971 – for 45 år siden – og sannsynligvis har han ikke gått glipp av et eneste Snipe-NM siden den gangen!

Lett vind

Værforholdene ser ut til å bli lette under hele mesterskapet med vind mellom 3 og 5 m/sek – om yr.nos varsler slår til.

Les også: Selv maurtuene må vike plass for NM

Da Milde Båtlag begynte forberedelsene til årets norgesmesterskap satte de seg som mål å få 45 båter på startlinjen – det samme de hadde da de var NM-arrangører i 2010. De klarte 41, og det er det beste deltagerantallet siden nettopp 2010.

I 2015 deltok 34 båter – og i 2013 startet kun 23. Snipe-klassen kan med andre ord vise til en pen vekst i deltagerantallet.Det høyeste deltagerantallet i NM hadde Snipe-klassen i 1989. Da startet hele 88 Sniper!