Snipe-NM i regi av Milde Båtlag

FORSVARER NM: Jostein og Asbjørn Grødem reiser til Bergen for å forsvare NM-tittelen i Snipe.

Selv maurtuene må vike plass for NM

I Milde Båtlag snur man bokstavelig talt hver Snipe for å få dem klare til NM. I noen av dem fins det overraskelser.

Publisert Sist oppdatert

Den siste helgen i juni arrangerer Milde Båtlag NM i Snipe og målet er at 45 båter skal stille til start. Per i dag er 32 lag påmeldt – og det er fire dager igjen til påmeldingsfristen løper ut.

– Vi har virkelig gjort en iherdig innsats for å få lokale seilere til å stille, sier seiler og     PR-ansvarlig for arrangementet, Trond Aarø.

Liv i leieren

– Det er liv i snipeleiren i Bergen. Rundt Milde Båtlag yrer det av båter for tiden. Mange gode, gamle båter har fått nytt liv, men det er også en del nyere båter som skinner i disse dager. Forventningene til NM er store, og det har vært rekordmange seilere på fjorden de siste ukene. I det nydelige sommerværet fant hele 17 båter veien til startlinjen nylig.

En av båtene som har fått nytt liv, har ligget tre, fire år i en garasje. Selv har PR-sjef Aarø kjøpt en gammel Snipe som lå under presenning i Bergens Seilforening. Der hadde den tydeligvis ligget en stund, for da han hentet den fikk han seg en overraskelse.

Maurtue

– Båten var full av råttent vann,  og en flokk maur hadde bygd seg en tue under presenningen. Det ble en litt ekstraordinær mekkejobb for å få båten seilklar, men nå går den som en kule, sier Aarø.    

Båtlaget har også gått til innkjøp av noen eldre sniper, og det jobbes intenst for å få samtlige 25 båter de nå har på vannet til NM.

– Vi satser på at været holder, og at vi får et fantastisk mesterskap, sier han.

Gode overnattingsmuligheter

Aarø forteller at forrige gang båtlaget arrangerte NM, var det noen som betegnet det som «best game ever» og «compact games». Det siste fordi det er overnattingsmuligheter på folkehøyskolen som ligger fem minutters gange fra seilklubben.

–  Det å samle alle utenbysseilerne på et overnattingssted gir en sosial ramme som mange etter utrolig pris på.

Stiller for å forsvare NM

Blant de påmeldte stiller de regjerende mestrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand for å forsvare tittelen, og selvfølgelig er Mr. Snipe himself, Birger Jansen, på plass, sammen med sin faste makker Lise Gehrken.

Blandingslag med kvinner og menn er snarere regelen enn unntaket i Snipe-klassen. Hele 12 lag har en seiler av hvert kjønn, og i tillegg stiller det foreløpig tre rene jentelag. De kan sågar aspirere til å klatre opp på pallen, spesielt kanskje Anette Melsom Myhre fra Asker og Janett Krefting fra Bærum. Begge har atskillige NM-medaljer i skapet fra før av.

En interessant start utgjør Laser-seilerne og brødrene Alexander og Victor Dahl Høgheim fra Ran, som skal forsøke seg i Snipe-klassen. Et knippe seilere man vanligvis ser på resultatlisten i shorthanded-seiling, skal også prøve seg når Milde Båtlag trommer sammen til NM 29. juli.