NM I KNARR

NM I KANRR: Bergens Seilforening arrangerer Knarr-NM i 16. og 17. juni og forhåpentlig blir det mer vind enn dette.

Favoritter på hjemmebane

Johan G. Hvide og mannskapet hans er storfavoritter under NM i Knarr i Bergen. Lykkes de, vil i så fall laget ta fjerde NM-tittel på rad.

Publisert Sist oppdatert

Arrangementet av norgesmesterskapet i Knarr alternerer mellom Vest- og Østlandet, og i år finner mesterskapet sted i Bergen. Det har neppe klassens dominante seiler, Johan G. Hvide fra Bergen, noe imot. Det betyr hjemmebane, og med ti NM-titler i klassen fra før av – de tre siste på rad – må han, Audun Haldorsen, som seiler for Skøyen Seilforening, og Jogeir S.K. Hvide (Bergen) fiinne seg i å være storfavoritter til NM-gullet.

Et NM i Bergen betyr et mindre innslag av seilere fra Østlandet, og blant dem som ikke kommer, er de to andre medaljevinnerne fra NM i 2017; Dag Ivar Ytrehaug fra KNS og Nils Petter Haugfos fra Drammen. Haugfos er klassens andre store profil ved siden av Hvide, og man må helt tilbake til 2002 for å finne en annen NM-vinner enn de to. Da vant Morten Heldal Haugerud fra KNS, som er en av de få seilerne fra Østlandet som tar turen til Bergen nå i år.

Andre medaljekandidater

Sist mesterskapet ble arrangert i Bergen var i 2015, og da var Tor Helge Valen fra Hjellestad og mannskapet hans de nærmeste til å yppe seg mot Hvide & co – og endte på sølvplassen. Valen er på plass i år, og denne gangen har han med seg Sidsel Godal og Jan Christian Hjellestad. Også bronsemedaljørene fra 2015 er på plass; Martin Bjelland, Elling Lorentz Bjelland og Elna-Ninni von Erpecom Dahl fra Bergen.

Et Bergen-lag som kan blande seg inn i medaljekampen, vil trolig være Lars Jårvik, Anne Bøthun og Tore Drønen. Jårvik og Bøthun seilte inn til sølv i 2012.

En interessant start i årets NM er Leif Gunnar Sandtorv og Trond Aarø fra Ran Seilforening. Sandtorv er ingen merittert Knarr-seiler, men han har hevdet seg i flere andre klasser. Sandtorv/Aarø kan bli en overraskelse på resultatlisten.

Deltagerlisten teller ialt 20 båter.

Mesterskapet går i regi av Bergens Seilforening 16. og 17. juni.