Feiet fra konkurrentene

Markus-August Berthet formelig feiet fra konkurrentene under Optimist-NM i Sandefjord.

Publisert Sist oppdatert

Med bare tellende seire var 14-åringen Markus-August Berthet fra KNS fullstendig utilnærmelig under NM i Optimist i Sandefjord. Spesielt på unnavindsleggene under de friske forholdene i Sandefjord viste Markus frem en suveren sikkerhet og teknikk.

Nærmeste konkurrent var Erik Bøen fra Ålesund, som var den eneste som fikk en seier i en av enkeltseilasene ved siden av NM-vinneren.

Bronsen gikk til John-Øyvind Tollevik Garvik fra Stavanger. Med fjerdeplass til Aslak Iveland fra Haugesund, viste Vestland-seilerne at de kommer på bred front med mange gode seilere.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

SUVEREN: Mathilde Roberstad vant en klar seier i jenteklassen i Optimist-NM.
SUVEREN: Mathilde Roberstad vant en klar seier i jenteklassen i Optimist-NM.

Nesten like suveren

I jenteklassen var Mathilde Robertstad fra Tønsberg nesten like suveren som Markus-August Berthet. I tillegg til fem førsteplasser hadde hun to annenplasser som tellende. Det ga et solid poengmessig overtak på klubbvenninnen Marie Jacobsen Lepperød, som derved sørget for dobbeltseier til trener Bjørnar Erikstads elever i Tønsberg Seilforening.

Nora Doksrød sørget for at arrangørklubben Sandefjord fikk en av NM-medaljene og tok bronse.

32 gutter og 24 jenter deltok i NM – i et NM der seilerne tidvis fikk skikkelige utfordringer. I den siste seilasen på åpningsdagen kom vinden opp i 12–13 m/sek.

Komplette resultater.