NM I 2019: J/70-klassen vil etter all sannsynlighet kunne kåre sine første norgesmestre i 2019. Det skjer på Hankø.
NM I 2019: J/70-klassen vil etter all sannsynlighet kunne kåre sine første norgesmestre i 2019. Det skjer på Hankø.

J/70 og Waszp blir nye NM-klasser

Om deltagelsen blir stor nok, vil J/70- og Waszp-klassen kunne kåre sine første offisielle norgesmestre i 2019.

Publisert Sist oppdatert

J/70-klassen forsøkte å arrangere sitt første NM i 2018, men deltagelsen svikte så medaljene måtte forbli i skuffen. I år tyder imidlertid alt på at NM-medaljene skal kunne taes frem og vil kunne bli delt ut på Hankø helt på tampen av juni måned. Mesterskapet vil også ha status som et nordisk mesterskap, og allerede nå er det påmeldt flere enn de 20 båtene et norgesmesterskap krever.

Det fins i dag ca. 25 J/70-er i Norge, men antallet vil passere 30 innen sesongen starter. Norsk Seilsportsliga har nettopp bestilt fem nye båter som skal benyttes i seilsportsligaen, og de gamle er blitt lagt ut for salg i disse dager.

Waszp-klassen har også bestemt tid og sted for sitt første NM. Det skjer i Larvik i månedsskiftet august/september. NM-et er imidlertid ikke hundre prosent i boks ennå – en del formaliteter knyttet til Waszp-klassens klasseklubb må komme i orden før endelig godkjenning vil foreligge..

Listen over årets NM begynner å falle på plass, men ennå mangler noen vesentlige klasser, som for eksempel Laser Radial for damer, shorthanded og NM i modelleseiling.

Norgesmesterskap 2019

Powered by Labrador CMS