NORGESMESTERSKAP 2017

MESTERNES MESTER: Jubelen var stor i Åsgårdstrand da seilforeningens eget Snipe-lag gikk til topps i mesternes mester. Fra venstre Asbjørn Grødem, Trym Markussen, Karen Kristoffersen og Jostein Grødem.
MOSS I SÆRKLASSE: Seilerne fra Moss har gjort kometkarriere i seilsportsligaen. I 2016 vant de 2. divisjon og rykket opp til 1. divisjon. I år gikk de helt på topps også i 1. divisjon. I alt benyttet seilforeningen åtte seilere gjennom de fire ...
OPTIMIST-MESTER: Markus-August Berthet gjorde som broren Mathias i 2014: vant NM i Optimist. Mesterskapet foregikk i Sandefjord under tidvis svært friske vindforhold
KOMMENDE GENERASJON: Tre seilere ble i år tildelt tittelen «Årets juniorseilere»: Alexander Franks-Penty, Mathias Berthet og Uffe Tomasgaard. Alexander og Mathias vant NM i 29er og Uffe ble norgesmester i Laser Radial.
FIRE MEDALJER: Kristoffer Spone har i løpet av de siste årene forsynt seg grovt med NM-medaljer. I år ble det fire, og han rykker dermed stadig innpå NM-kongen Birger Jansen, som døde i 2016 - året Jansen tok sin siste NM-medalje i.
TIDENES YNGSTE: Snaue 13 år gamle Karmen Spone vant to NM-medaljer sammen med pappa Kristoffer Spone, og hun er trolig tidenes yngste doble NM-vinner.
11: MOD: Rune Pedersen, Truls Berger, Even Bjørsom og Thomas Hammarstrøm tok seieren i et meget vindfattig norgesmesterskap i Asker i 11-meter-klassen.
ANDERS PEDERSEN: Gullet i Finnjolle-klassen gikk i 2017 til Anders Pedersen. Klassen er nasjonalt i vekst, og NM-deltagelsen økte i år.
Nina Rosenlund
NY REKORD: Are Wiig satte i høst ny rekord på distansen mellom Lindesnes og Nordkapp. Alene seilte han ca. 1100 nautiske mil på 7 døgn, 1 time og 1 minutt.

Stormende jubel i Åsgårdstrand

Brødrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand vant Snipe-NM for tredje år på rad i år. I seilsportsligaen var de med på å seile inn en annenplass til Åsgårdstrand for andre gang på rad. På hjemmebane satte de kronen på verket ved å vinne mesternes mester.

På norske regattabaner har brødrene Asbjørn og Jostein Grødem fra Åsgårdstrand vært med på å prege regattamiljøet i Norge i 2018. Tidligere år har de stort sett holdt seg til Snipe-klassen, der de er blant klassens mestvinnende gjennom tidene, men det var først da seilsportsligaen så dagens lys og Åsgårdstrand bygde et foreningslag rundt de to brødrene, at seil-Norge i sin alminnelighet virkelig ble oppmerksomme på dem. To år på rad har Åsgårdstrand-laget tatt annenplassen i seilsportsligaen, og i år toppet Grødem-brødrene sin nasjonale seilkarriere ved å vinne mesternes mester – på hjemmebane i Åsgårdstrand. Dit var de kvalifiserte gjennom å bli norgesmestre i Snipe. Slikt ble det jubel av!