Stormende jubel i Åsgårdstrand

Brødrene Jostein og Asbjørn Grødem fra Åsgårdstrand vant Snipe-NM for tredje år på rad i år. I seilsportsligaen var de med på å seile inn en annenplass til Åsgårdstrand for andre gang på rad. På hjemmebane satte de kronen på verket ved å vinne mesternes mester.

Publisert Sist oppdatert

På norske regattabaner har brødrene Asbjørn og Jostein Grødem fra Åsgårdstrand vært med på å prege regattamiljøet i Norge i 2018. Tidligere år har de stort sett holdt seg til Snipe-klassen, der de er blant klassens mestvinnende gjennom tidene, men det var først da seilsportsligaen så dagens lys og Åsgårdstrand bygde et foreningslag rundt de to brødrene, at seil-Norge i sin alminnelighet virkelig ble oppmerksomme på dem. To år på rad har Åsgårdstrand-laget tatt annenplassen i seilsportsligaen, og i år toppet Grødem-brødrene sin nasjonale seilkarriere ved å vinne mesternes mester – på hjemmebane i Åsgårdstrand. Dit var de kvalifiserte gjennom å bli norgesmestre i Snipe. Slikt ble det jubel av!

Puster NM-kongen i ryggen

Kristoffer Spone fra KNS er den seileren som har forsynt seg med flest NM-medaljer i år – noe han også har gjort tidligere. Medaljefangsten på fire medaljer gjør at han nå tilsammen kan skilte med hele 38 NM-medaljer, og han begynner med det å puste NM-kongen «himself» – avdøde Birger Jansen – i ryggen som tidenes NM-seiler. 17 av medaljene til Spone er i gull, 11 i sølv og 10 i bronse, og Kristoffer Spone har vunnet dem i hele 12 forskjellige klasser – plussi mesternes mester. Fire ganger har han vært på pallen i MM – i år ble han nummer tre. Hans store mål er å vinne kongepokalen som deles ut til vinneren av MM. Det trofeet har han aldri vunnet tidligere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS