NM SNIPE MASTER

MASTER-MESTRE: Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen har gjenerobret Laser Master-tronen.

Gjenerobret master-tronen

Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen tok sitt tredje NM-gull i Snipe Master.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha «lånt bort» NM-tittelen i Snipe Master til Geir Victor Svendsen og Anne-Line Sundal i ett år, kunne Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen fra KNS i år igjen motta gullmedaljene. Og det var for tredje gang; de vant også i 2014 og 2015, mens de tok bronse i 2016.

Men gullvinnerne hadde det travelt med å komme til startlinjen:

– Vi fløy hjem fra VM i Melges 24 i Finland lørdag morgen for å rekke starten på lørdag. Børre og Sigurd (Hekk Paulsenkjørte Melges hjem for laget, forteller Kristoffer Spone.

Fjorårets vinnere vant på sin side bronse i år – så rollene ble byttet med andre ord byttet om i år.

Mellom dem, på 2. plass, plasserte Bård Sæthre fra Brevik og Karen Kristoffersen fra Åsgårdstrand seg. Det var deres første NM-medlaje i Snipe Master.

SEIERSPALLEN: Fra venstre Karen Kristoffersen, Bård Sæthre, Christen Horn Johannessen, Kristoffer Spone, Anne-Line Sundal og Geir Victor Svendsen.

15 lag deltok i årets NM, hvilket betyr at klassen må samle minst 20 lag til neste år for å kunne få mesterskapet godkjent.

For Kristoffer Spones del var dette hans tredje NM-medalje for året. Han og datteren Karmen på 13 år har tidligere i år vunnet bronse og sølv i henholdsvis Snipe-klassens ordinære NM og i Killing. For to år siden vant Spone seks ulike NM-medaljer, og han kan være på god vei til å kunne klare noe tilsvarende i år.

– Tror nok bare det blir et NM til og det er Melges NM, sier Spone til SEILmagasinet.