NORC bygger videre på suksessen

Etter Tønsberg Seilforenings vellykte gjennomføring av NM i ORCi tidligere i år legges neste års Norgesmesterskap til samme sted.

Publisert

NORC bygger også videre på konseptet med å holde seg til de eksisterende NORC regattaene.

-  Utfordringen i dag ligger i å få flere seilere til eksisterende regattaer og ikke finne opp enda flere regattaer. 2009 viste at vi var inne på et rett spor med å legge våre rankingseilaser til de eksisterende regattaer. Det skal vi fortsette med i 2010, Thomas Nilsson, leder i NORC.

 

Tilbakemeldingene fra de fleste seilerne NORC har vært i kontakt med etter denne sesongen synes gjennomføring av 2009 ranking var svært god. Den samme positive responsen har de også fått etter NM i Tønsberg.

 

Eirik Brekke, leder i regattakomiteen i Tønsberg Seilforening, er glad for at de også neste år skal arrangere NM i ORCi.

-  Vi var veldig fornøyd med gjennomføringen av NM tidligere i år og vi gleder oss til å arrangerer igjen i september neste år. Basert på alle de positive meldinger vi fikk fra seilerne under årets arrangement, skal vi utvikle arrangementet videre for å samle flere båter til en spennende helg. Vi satser igjen på flotte baner og en god sosial ramme under hele arrangementet. Selv om det er seiling sent på året skal vi love at det varmer, sier Brekke.

 

Storbåtene til Hankø

Det nye av året er at storbåtene skal tilbake til Hankø, men denne gangen skal de være en del av det tradisjonsrike Hankø Race Week i juni.

Regattaen blir en viktig oppkjøring for både KNS og NORC til ORCi EM i 2011. De foreningene har ansvaret for Europamesterskapet og høyst sannsynlig vil det bli lagt til Hankø Race Week i 2011.

 

- KNS har de siste årene fått flere innspill på at vi burde ha med den voksende storbåtflåten på Hankø som en fast del av Hankø Race Week. Vi arrangerer allerede noen av de største regattaene for store båter i Norge, men dette blir noe helt spesielt. Vi har nå funnet tiden moden til å invitere et utvalg av kompetente klasser som vi tror vil berike Hankø Race Week, sier Tor Møinichen, formann i KNS, og fortsetter;

 

- For noen år siden inngikk vi en avtale med Fredrikstad Seilforening om å arrangere HRW på 50/50 basis. I praksis har vi tatt en bane hver og dette samarbeidet har vært storveis. Vi setter stor pris på samarbeidet vi har med Lars Erik Larsen og hans team. Da spørsmålet om storbåtdeltagelse kom opp var deres respons spontant positiv. Vi ser derfor frem til å arrangere "HRW Big Boat Series" på 50/50 basis med Fredrikstad Seilforening og de aktuelle klassene. Vi er glade for at NORC har lagt en av sine rankingregattaer til HRW og ser også frem til samarbeidet med dem. Vi tror alle vil få noen flotte dager på vannet og gleder oss til å ønske alle velkommen til Hankø i slutten av juni.

 

Han ser også frem til EM i ORC for 2011.

- Vi hadde gleden av å arrangere IMS-VM i 2007 og svarte derfor positivt på forespørselen om vi ville arrangere ORC-EM 2011. Tildelingen av mesterskapet 2011 er en stor ære. Fredrikstad Seilforening hjalp oss med IMS-VM, og det er mitt håp om at de vil delta i arrangementet av ORC-EM også, sier Møinichen.

 

Terminliste NORC Ranking 2010

29.-30. mai Larvik Race Weekend , Larvik

26.-29. Juni Hankø Race Week

21.-22. August Moss Raymarine Race , Moss

25.-26. Sept ORCi NM, Tønsberg

 

 

NORC rankingen 2010 vil bestå av fire regattaer hvor en kan strykes. Måleregel er ORC og NORC vil også neste år dele ut Einar Sisseners Minnepokal til sammenlagt vinneren i ORC-klassen i HH Skagen, Færdern og Hollenderen.

 

ORCi VM 2010 arrangeres 8.-12. september i Flensburg, Tyskland og det er ventet at flere norske båter skal delta.

Powered by Labrador CMS