Nordenfjeldske Seileruke under knallblå himmel

Torsdag til lørdag ble Nordenfjeldske Seileruke arrangert i Trondheim for 59. gang. Den tradisjonsrike Seileruka er eldre enn Færder'n, og man seiler både distanse- og baneseilaser. 

Publisert

ROLIGE VINDFORHOLD: Seilbåtene ligger rolig, men tett på unnavinden. Foto: Arild Schei.

Seilere i shorts og med ansiktet full av hvit solkrem, er et sjeldent syn på Trondheimsfjorden. Under seileruka fikk Trondheim vist seilerne at også Midt-Norge kan by på deilig sommervær.

Man vet jo at fint sommervær ofte fører til veldig lite vind, og Trondheimsfjorden er ikke stedet hvor det kommer særlig solgangsbris. Det ble mye venting på at vinden skulle komme, men til tross for dette koste deltakerne seg. Arrangørene hadde bygget opp en god sosial ramme rundt hele arrangementet. På land hadde de lagt alt til rette for seilerne, med begivenheter, middag på kveldene og servering av god frokost på morgenen.

Egne aktiviteter for barna

Tidligere var det mye fokus på at barnefamilier skulle komme til seileruka med sine seilbåter for å delta. Dette året satset derfor Trondhjems Seilforening på å ha et godt tilbud til barna, mens foreldrene var på sjøen. De hadde både aktivitetsgruppe for de yngre, og seilopplæring for de litt eldre barna.

-       Dette var dog ingen vellykket idé, ettersom barna uteble fra aktivitetene.

Profesjonell regattauke

– Men det er ikke mange familier som kommer, slik som det var før. Nordenfjeldske Seileruke er Midt-Norges store seilbegivenhet annet hvert år, og har utviklet seg deretter, forteller Andreas Krogstad, som hadde en sentral rolle i planlegging og gjennomføringen av arrangementet.

Hele seileruka ble avsluttet for seilerne med bankett på lørdag, med prisutdelinger av premier og vandrerpokaler.

-         – Nordenfjeldske Seileruke ble et utrolig vellykket og seriøs arrangement, med gode seilere og arrangører, sier en fornøyd Krogstad.

Se film fra arrangøren:

 

Powered by Labrador CMS