Erik Blomstrand truet med å hive seilene på havet da vinden forsvant. Her er han vel i havn sammen med Wenche N. Iversen og Toril Aspdal.
"Vågar" og tradisjonsbåtene på plass innerst i Kabelvåg.
"Vestfjordpokalen" gikk til Dehler 36 "Blue Label".
I går var Vestfjorden langt stillere enn på den berømte Nordlandspils-logoen.

Stille over Vestfjorden

Det var meldt regn og vind fra sør på 7-8 m/s. Istedet viste Vestfjorden seg fra en sjeldent stille side for de drøye 80 båtene som stilte Hovde Vestfjordseilasen i går.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Wenche N. Iversen, Toril Aspdal og Liss Størkersen i 35- foteren til Hovde Maritim, ble forbirodd i vindstilla av fembøringen "Nordlæningen" i innspurten til Kabelvåg.

Kabelvåg;

Årets Vestfjordseilas går inn i historiebøkene som en av de stilleste, med et stort antall båter som ikke klarte å komme i mål innen makstiden løp ut klokken 1700. Ifølge værmeldingen skulle det bli en rask seilas med slør/lens og 6-8 m/s og regn. Den lille vinden som var i begynnelsen viste seg å dø mer og mer ut, og flere båter logget til tider 0,0 knop under overfarten. At solen stakk frem var imidlertid et pluss!

Vestfjordpokalen til "Blue Label"

Den tradisjonelle Vestfjordpokalene gikk til Tromsø seilforenings Dehler 36-skipper Helge Lauritzen med mannskap. Pokalen går til den båten som vinner sin klasse med størst margin.

– Vi har tidligere fått gode plasseringer, men det er første gang vi har vunnet pokalen, uttalte Lauritzen, og berømmet mannskapet Espen Rognli, Ludvig Thorsen, Cathrine Vollelv og Åse Lauritzen. Med på laget var også kongepuddelen Trixi.

Rodde over Vestfjorden

Blant tradisjonsbåtene var det "Spilbak" som vant førstepremien, mens "Hildringstimen" fikk honnør for å ha rodd fra Nordkott til Kabelvåg! Desverre var de 50 minutter for sent til å klare makstiden.

Fikk nok 

At mange havner i vindstilla i le av land mot slutten når det er nordavind er man vant til, men med sørlig/sørvestlig vind vil man normalt ha fri vind helt inn. 

Selv om de som seilte med spinnaker eller gennaker fikk god nytte av dette i den svake lense/slørevinden, var det mange som ga opp underveis.

Oceanis 473-seiler Erik Blomstrand har deltatt i seilasen ca 25 ganger, men kun brutt tre av disse.

Denne gangen fikk han og mannskapet nok av vindstilla allerede klokken 13.30, og la igjen følgende melding på VHF-en til arrangøren:

– Nå hiver vi seila på havet og starter motoren!

I minutttene som fulgte fortsatte meldingene om brutt regatta å strømme inn på VHF-en. Noen valgte å gå tibake til hjemmehavnene, men en del lot seg lokke av musikk, kvalkjøtt, markedsdager og seilerfesten som ventet i Kabelvåg.

Les mer om Hovde Vestfjordseilasen i SEILmagasinets augustnummer.