Seiltinget 25.–26. mars

SeilNorges viktigste møte

På seiltinget stakes kursen inn i fremtiden ut. Det er seilNorges viktigste møte. Seiltinget er den organiserte seilsportens øverste myndighet.

Publisert Sist oppdatert

Noen typer møter er viktigere enn andre, og noen enkeltmøter er helt avgjørende. At det forholder seg slik, var nok de 92 seilerne som søndag 1. februar i 1970 gikk inn dørene i Oslo Militære Samfund i Oslo, klar over. Der fant det første konstituerende seiltinget sted, og det var på denne dagen det ble bestemt at Kongelig Norsk Seilforening ikke lenger skulle være landsforening for alle seilere i Norge. Fra denne datoen skulle seilsporten, som de fleste andre idrettene, være organisert under Norges Idrettsforbund (NIF). Den nye organisasjonen fikk navnet Norges Seilforbund (NSF).

Fra 1905 hadde KNS fungert som landsforening, samtidig som foreningen også var en lokal forening for seilere i Oslo, men denne kombinasjonen ble etter hvert disharmonisk i forhold til resten av den organiserte idretten i landet. Tiden begynte på en måte å innhente den gamle organisasjonsformen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER