ETTERFØLGER: Norges Seilforbund søker nå etter Jan Steven Johannessens etterfølger som sportssjef.
ETTERFØLGER: Norges Seilforbund søker nå etter Jan Steven Johannessens etterfølger som sportssjef.

Seilforbundet leter etter ny sportssjef

Allerede før OL var det klart at dagens sportssjef, Jan Steven Johannessen, ønsket å tre tilbake. Nå er jakten på etterfølgeren hans i gang.

Publisert Sist oppdatert

Stillingen som ny sportssjef i Norges Seilforbund ble nylig utlyst, og utlysningen innledes med at den nye sportssjefen vil få en svært sentral rolle i å løfte norsk seilsport både nasjonalt og internasjonalt

Vedkommende vil også overta et svært ungt landslag der de fleste allerede før OL i Rio i år hadde Tokyo-OL som sitt uttalte hovedmål.

Slik sett kommer den nye sjefen til et delvis dekket bord der ingrediensene skal anrettes og raffineres frem mot OL i Tokyo i OL i 2020. Der vil det nok også være et mål å forbedre resultatet fra 2016 der Maria Mollestads 12. plass i RS:X ble det beste norske resultatet

Det strategiske ansvaret

Den nye sportssjefen vil imidlertid få mye mer å sette fingrene i enn bare OL-seiling, for «internasjonal seilsport» inneholder langt mer enn det.

Seilforbundet selv beskriver oppgavene slik:

«Sportssjefen leder det sportslige apparatet innenfor NSF og har det strategiske ansvaret for den brede konkurranseidretten, samt operative ansvar for toppidretten. Gjennom et tett samarbeid med generalsekretæren, styret og kommersiell leder skal sportssjefen også være med på arbeidet med å sikre gode rammevilkår for utvikling av norsk seilsport.»

Må ikke kjenne seilsporten

For å kunne bekle stillingen krever NSF at «søkeren må ha høyere utdanning samt erfaring fra toppidrett og kunne kommunisere godt på engelsk, både muntlig og skriftlig. Videre er det et ønske om kompetanse innenfor budsjettering og økonomistyring, organisasjon og ledelse. Kjennskap til seilsporten er en fordel, men ikke et krav.»

Må ha kommersiell forståelse

Og når det kommer til det personlige:

«Vi ser etter en resultatorientert idrettsleder med gode kommunikasjonsevner som er en god og motiverende leder som bidrar til å skape resultater gjennom engasjement og systematisk arbeid. Det er også ønskelig at personen har kommersiell forståelse.»

Søknadsfristen er 1. oktober.

Se hele kunngjøringen