I MOSS: Rankingledende i Laser Radial, Caroline Rosmo, skal i helgen måle krefter med OL-kandidatene under norgescupen i Moss.
I MOSS: Rankingledende i Laser Radial, Caroline Rosmo, skal i helgen måle krefter med OL-kandidatene under norgescupen i Moss.

Nærmere 100 båter på startlinjen

Fyldige klasser i 29er, Laser 4.7 og Radial og RS Feva stiller til start i Moss kommende helg.

Publisert Sist oppdatert

Årets femte norgescup går av stabelen i Moss denne helgen, og 94 båter utgjør deltagerlisten. Største klasse er Laser Radial med 30 deltagere.

Og det kan bli et interessant møte der de utslåtte OL-kandidatene Celine Therese Herud fra Moss og Bærums Marthe Enger Eide møter den hjemlige eliten. OL-kandidatene har i de senere årene konkurrert mye på internasjonale baner, mens de øvrige Radial-seilerne har holdt seg i Norge. Nå møtes de og det kan bli interessant å se styrkeforholdet. det gjelder både mellom de kvinnelige seilerne, men også styrkeforholdet mellom OL-kandidatene og de mannlige Radial-seilerne.

Caroline Rosmo fra Bundefjorden leder den norske rankingen etter to NC-er foran Mads Severin Hassum-Olsen fra KNS og Alexander Dahl Høgheim fra Ran.

Det deltar også en dansk og en svensk Radial-seiler.

60 Lasere totalt

Laser 4.7-klassen kan også skilte med en stor flåte; 28 båter. I denne klassen er Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund den store favoritten. Han leder så langt rankingen suverent. Bak ham følger Andreas Hjellestad hella fra Hjellestad foran Martine B. Thuen fra KNS.

I den største Laser-klassen, Standard, er det kun to påmeldte seilere. Totalt deltar det 60 Lasere med ulik seilstørrelse..

Oppkjøring mot EM

17 båter utgjør startfeltet i 29er-klassen der rankingledende Emilie Dahl Andersen fra KNS og Maren Edland fra Asker stiller i spiss. Alexander Hylen Klippenberg og Jeppe Nilsen fra KNS er nummer to på rankingen så langt, og også de stiller til start i Moss. Det samme gjør Vilde A.S. Berg og Marthe B. Ludvigsen fra Tønsberg, som er nummer tre.

29er-klassen kan se frem til EM i Tønsberg om én måned, og norgescupen blir en viktig oppkjøring til mesterskapet. Norges Seilforbund har igangsatt et treningsprosjekt frem mot mesterskapet, og frem til NC-en i Moss har mange av seilerne hatt tilhold der før norgescupen. Etter NC-en forflytter de seg til Fjærholmen ved Tønsberg for å forberede seg videre til EM der.

Rekrutteringsklassen til 29er; RS Feva har mønstret 17 båter, der et lag kommer helt fra Trondheim.