GAMLE MESTRE PÅ VIKENDE FRONT

KONGEPOKAL: Anders Hylen Klippenberg, Morten Andreas Røisland, Espen Tønnesson og Andreas Myhrvold har lagt de gamle mestrene bak seg, og det er bare sekunder før de passerer mållinjen og kan slippe jubelen løs. Vel vitende om at de hadde vunnet årets kongepokal.

De regjerende mestrene måtte vike for yngre seilere under årets Mesternes Mesterskap. NM-ene er i det store og hele de «gamle» mestrenes arena, men noe er nå i ferd med å skje i norsk seilsport.

Publisert Sist oppdatert

Norgesmesterskapene er i stor grad de erfarne seilernes arena – i alle fall i kjølbåtklassene. Mange navn går igjen på medaljeoversikten år etter år – så også i 2023. Men under Mesternes Mesterskap (MM) der alle norgesmestrene møtes for å seile om kongepokalen, måtte de gamle mestrene i år gi tapt for (litt) yngre krefter. Mesterskapet indikerte at noe er i ferd med å skje i norsk seilsport, uten at man nødvendigvis skal legge altfor stor dybde i en slik tolkning. De gamle mestrene vil nok hevde seg i mange år fremover, og det er jo – med positivt fortegn – nettopp fordi en slik deltakelse manifisterer seilsportens store pre som en livslang aktivitet. Så ja, ungdommen må nok finne seg i å konkurrere med gamlisene i overskuelig seilsportsfremtid.

Under Mesternes Mesterskap, som i år foregikk på Lysakerfjorden og mot de fleste odds under friske forhold, måtte imidlertid de regjerende mestrene – Kristoffer Spone (54), Christen Horn Johannessen (56), Børre ( 57) og Sigurd Hekk Paulsen (50) – se seg slått. Det var litt overraskende, for ingen av de i alt 42 lagene som stilte til start, seilte så stødig innledningsvis i mesterskapet som dem. «Bagdad 2», som laget kaller seg, kom aldri i mål dårligere enn nummer tre i noen av seilasene, som bestod av heat á 14 båter.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER