SLO ALLE GUTTA: Ragna Agerup overrasket mange med å gå helt til topps i et svært kompetitivt NM-felt i J/70. Med seg hadde hun tre andre damer – og bare en mann.

Regatta-året 2022 ble DAMENES ÅR

2022 ble på mange måter damenes år i norsk seilsport, og prikken over i-en ble dame-NM der hele 84 damer deltok. Aldri noen gang har så mange damer vært samlet i et norsk mesterskap i seiling.

Publisert Sist oppdatert

I de senere årene har arrangørene av dame-NM kjempet for å få nok deltakere. I 2019 deltok 16 lag – det vil si 32 seilere. I 2020 satte koronapandemien en stopper for hele mesterskapet. Og i 2021 maktet man ikke å vekke nok damer opp av korona-dvalen, så da ble det heller ikke noe mesterskap. Så hva skulle man da gjøre i 2022?

Siden 2003 har mesterskapet foregått i Snipe, så at Norges Seilforbund valgte å arrangere årets dame-NM i liga-formatet i J/70, ble sett på som et eksperiment. Etter ganske god oppslutning om KNS’ Grundig-regattaer for damer i J/70, ante man at dette kunne være en løsning. Noe det viste seg å bli i fullt monn. Hele 21 lag – 84 damer – stilte til start. Dermed ble rekorden fra 1996, da det aller første dame-NM-et ble arrangert, slått. Den gangen, i begeistringens rus over at damene skulle få sitt eget NM, deltok det 20 lag.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER