RASK: «Wolfpack» har gjennomgått en refit og er klar igjen på regattabanen til helgen.
RASK: «Wolfpack» har gjennomgått en refit og er klar igjen på regattabanen til helgen.

«Wolfpack» gjør comeback i NM ORCi

Norgesmesterskapet for store båter er tilbake i Tønsberg og den største er kongens gamle TP52.

Publisert

19 båter er påmeldt til Norgesmesterskapet, og påmeldingslisten viser mange kjente navn, båter som har deltatt i mesterskapet de fem siste årene hvor vi har sett en svak nedgang av antall båter. Det er overraskende med tanke på hvor stor veksten er i klassen internasjonalt, og at EM i ORCi blir arrangert på Hankø til sommeren.

Under VM i Tallinn, Estland denne uken deltok det 104 båter fordelt etter tre størrelser. Den minste klassen var så stor at båtene ble delt i to felt, slik vi kjenner fra jolleseiling. Norske seilere har hevdet seg bra i klassen, men i år deltok det ingen båter fra Norge.

16 seilere på ripa

Etter nesten to år innendørs er «Wolfpack» sjøsatt og klar for NM. Skipper Per Otar Skaaret har fått med seg en gjeng unge, samt erfarende toppseilere som skal håndtere den raske båten. Thomas Nilson har ledet oppgraderingen av kongens gamle 52-foter som også har med ekspertise fra North-loftet i Asker og Silje Brathagen With som navigatør.

Fra shorthanded

«Hyrrokin» er et nytt navn på deltagerlisten. Shortyhandedparet Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sanberg, som vant både Færderseilasen og Kaupangleden har fått med seg fire erfarende seilere til, og debuterer i regatta med fullt mannskap. Den 33 fots lange båten skal seile like raskt som en Elan 37, og det kan bli utfordrende på en pølsebane.

LITEN OG RASK: Sun Fast 3300 debuterer som regattabåt med fullt mannskap under NM.
LITEN OG RASK: Sun Fast 3300 debuterer som regattabåt med fullt mannskap under NM.