LANGVEISFRA: Thomas Robberstad (bildet) har tatt turen helt fra Stavanger til Hollænderseilasen for å utfordre Elling Rishoff på toppen av listen over årets shorthandedseilere.
LANGVEISFRA: Thomas Robberstad (bildet) har tatt turen helt fra Stavanger til Hollænderseilasen for å utfordre Elling Rishoff på toppen av listen over årets shorthandedseilere.

Høsten starter med Hollænder’n

Shorthanded-seilernes høstsesong starter med et brak med hele 44 lag i Hollænderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Kommende helg starter en hektisk regattamåned for shorthanded-seilerne med blant annet NM og singlehanded-regattaer, men kommende helg er det Hollænderseilas som gjelder med hele 44 båter i shorthanded-starten.

Toppoppgjør

Brorparten av landets ledende shorthanded-seilere er på plass i Hollænderseilasen med Elling Rishoff fra Asker i spissen. Rishoff leder SEILmagasinet Shorthanded-ranking, men han ligger så langt i år også på topp på listen over Årets Shorthanded-seilere. Og i Hollænderseilasen deltar samtlige av de 7 beste seilerne på årets shorthanded-liste. I rekkefølge:

  1. Elling Rishoff, Asker
  2. Thomas Robberstad, Stavanger
  3. Rune Aasberg, Bundefjorden
  4. Simen Løvgren, Asker
  5. Børre Søraas-Sæther, Nesodden
  6. Christian Stensholt, Frognerkilen
  7. Per Haugen, Oppegård

Det tegner med andre ord til å bli et skikkelig toppoppgjør i seilasen mellom Son og Hollænderboen denne helgen.

Her finner du listen over Årets Shorthanded-seiler 2016.

Høstens rankingregattaer

Kommende helg pågår også CSF Race Weekend i Kristiansand der shorthanded-klassen er tellende på rankingen, men så langt er det kun en påmeldt båt, så interessen er ikke like stor sør i landet som den er lengre nord. For at en regatta skal være tellende på rankingen må det starte minst seks båter.

3. september skal singlehanded-seilerne i nord forsøke seg i Swai Bodø Singlehanded, men påmeldingen til den regattaen er ikke åpnet ennå, så hvilken interesse som råder i Nord-Norge akkurat nå, er det vanskelig å si noe om

Mandag 5. september går siste og avgjørende runde i Bærum Seilforenings hverdagsserie i shorthanded-seiling, Henri Lloyd Doublehanded Serie. Sammenlagtresultatet av de fem rundene denne serien omfatter, teller på shorthanded-rankingen.

Hektisk NM-weekend ++

10. september innledes den nest siste shorthanded-weekenden i år med regattaer i Fredrikstad, Bergen og Molde.

I Bergens Seilforenings regi er det duket for NM i shorthanded-seiling. Hittil er det påmeldt kun 11 lag, men det er ennå 10 dager igjen før påmeldingsfristen løper ut. Håpet og målet til Bergens Seilforening er 40 lag, slik at NM-et kan deles i to klasser.

Bergens Seilforening har «ofret» suksessregattaen Bergen Singlehanded, som tidligere har samlet opptil 60 båter, til fordel for NM, så om singlehanded-deltagerne slår seg sammen to og to, burde det i det minste borge for 30 båter på startlisten.

I Fredrikstad er det duket for den tradisjonsrike singlehanded-regattaen Skjæløy OneStar, som til nå har 22 seilere på deltagerlisten. Påmeldingsfristen til denne regattaen løper ut 2. september.

Molde Doublehanded, som også starter 10. september, har ikke åpnet portene til påmelding ennå.

Finale på Nesodden

Finalen på årets shorthanded-sesong finner, tradisjonen tro, sted under North Sails Nesodden Høstcup 24. og 25. september. To lag har allerede meldt seg på til denne finalen, men der har man frist frem til 22.  september å bestemme seg på.

Rankingregattaene 2016.