PÅ TOPP: Yngve Lønmo har grunn til å smile. Han vil overvintre på toppen av SEILmagasinet shorthanded-ranking.

Yngve Lønmo er rankingleder etter sesongslutt

Yngve Lønmo lå på topp på SEILmagasinet shorthanded-ranking da sesongen startet. Og han ligger der fortsatt etter at sesongen nå er slutt.

Aldri på noe tidspunkt i løpet av sesongen har Yngve Lønmo fra Hurum vist noen som helst tegn til å ha villet gi fra seg têtposisjonen på SEILmagasinet shorthanded-ranking til noen andre. Hyppig deltagelse og gode plasseringer er en god resept for å beholde posisjonen, og den har Yngve Lønmo fulgt.

NR. 2: Asbjørn Lønmo er nummer to på rankingen etter endt sesong.

Hans nærmeste utfordrer er faren Asbjørn, men han har Yngve god kontroll på – alle den stund de vanligvis seiler sammen når Yngve ikke seiler singlehanded. Dermed er det dobbelt til familien Lønmo fra Hurum! Da sesongen ble innledet i år, var Asbjørn nummer fem. De to avsluttet sesongen med å ta bronse i klasse C i shorthanded-NM.

På tredjeplass etter endt sesong følger Thomas Robberstad fra Stavanger. Sammen med Per Haugen fra Oppegård tok han sølv i NM i klasse A, og de satte dermed punktum for en god sesong. Robberstad innledet sesongen på 2. plass. Per Haugen er nå nummer 7 på rankingen.

NR. 3: Thomas Robberstad holder tredjeplassen inn mot 2021-sesongen.

To seilere benyttet shorthanded-NM til å slå seg inn på rankingens gjeve topp 10-liste. Alf Magne Andersen fra Nesodden tok bronse i NM og avanserte med det fra 14. til 8. plass. Medalje ble det ikke på Morten Knudsen fra Moss, men en 5. plass ga nok poeng til å klatre fra 12. til 9. plass – og inn til en plass i sola.

Ut av topp 10-listen gikk Jon Moholth fra Tønsberg og Harald Matland fra Nordhordland.

Anette Melsom Myhre best av damene

Selv om det deltok nærmere 200 seilere i shorthanded-NM, forsvarte innehaverne av de 25 beste plassene på rankingen før mesterskapet seg godt. Ingen ny seilere klarte å slå seg inn blant dem. Internt ble det imidlertid noen rokkeringer.

Med 4. plass i NM passerte Anette Melsom Myhre, Oslofjorden Christine Walder fra Bærum. Anette seiler dermed inn i sesongen 2021 som beste dame på rankingen. Hun er totalt på 12. plass og har 28 poengs margin på Christine på 15. plass. Tredje beste dame er Bente Vikenes fra Asker. Hun er totalt nummer 20, og det er første gang i rankinghistorien at det er tre damer blant de 20 beste seilerne!

BESTE DAME: Anette Melsom Myhre kan se tilbak på en sterk sesong og har klatret fra en anonym rankingtilværelse til en 12. plass og dermed beste dame. I NM seilte hun sammen emd Morten Christensen

Blant de 50 beste er det seks nye NM-helter:

• Marius Andersen, Frognerkilen har avansert fra 51. til 34. plass
  • Elise Lehre, Frognerkilen er opp fra 53. til 35. plass
  • Bjørn Hansen, Bærum fra 89. til 36. plass
  • Tor Hove, Strömstad, som vant sin klasse i NM, men ikke fikk medalje fordi han har «gjort svenske av seg». Han seiler for en svensk seilforening og er ikke medlem av noen norsk forening. På rankingen får han imidlertid beholde plasseringen sin, og han klatret med den fra 68. til 37. plass.
  • Edvard Aspelund, Bundefjorden – fra 61. til 49. plass
  • Vegard Aspelund, Bundefjorden fra 66. til 50. plass
BEST UTEN MEDALJER: Tor Hove og Kjell Inge Heiberg var best i den mellomste klassen, men endte uten medaljer ettersom Tor Hove seiler for en svensk seilforening. Men plassen ga rankingpoeng som ga Hove et bygs oppover.