NM Snipe Master

NM SNIPE MASTER: Fra venstre: Lise Gehrken, Birger Jansen, Geir Victor Svendsen, Anne-Line Sundal, Christen Horn Johannessen og Kristoffer Spone.

Uvisst til siste slutt

Geir Victor Svendsen og Anne-Line Sundal ble mestre i et mesterskap som ble avgjort på de siste 20 metrene i siste seilas.

Publisert Sist oppdatert

Kampen om medaljene var uviss til siste slutt i master-NM i Snipe. Den siste seilasen ville bli avgjørende for fordelingen, og teoretisk var det fem lag som kunne få dem. Bård Sæthre og Karen Kristoffersen, som ledet mesterskapet etter første dag, vant den siste seilasen, men de kunne ikke ta gull – selv med seier.

Avgjort helt på tampen

Derfor stod kampen om gullet mellom de tre lagene som de to siste årene har stått på pallen i mesterskapet. Geir Victor Svendsen beretter:

– Mesterskapet ble avgjort 20 meter før mål hvor Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen kom på babords halser og prøvde å gå foran oss. Det gikk ikke, og det resulterte i en straff og de raste ned på listen i den seilasen (til 5. plass). Vi knep 2. plassen, men vi måtte være en plass foran Birger Jansen og Lise Gehrken i mål. Og da de ble nummer 4,  var mesterskapet i havn.

Dermed gikk årets mesterskap til Geir Victor Svendsen og Anne-Line Sundal fra Oslo Seilforening, etter at de i de to siste årene har tatt bronse. Birger Jansen og Lise Gehrken fra Bærum erobret sølvmedaljene for tredje år på rad, mens de to siste års mestre, Kristoffer Spone og Christen Horn Johannessen fra KNS, ble detronisert og endte på bronseplass.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

GULL: Anne-Line Sundal og Geir Victor Svendsen vant til slutt gull etter en spennende innspurt.

Verden er gått fremover

19 lag stilte til start, og blant dem var det seilere fra både Sverige og Danmark. Det var også master-seilere fra Vestlandet som hadde tatt turen over fjellet.

– Det er mange av eliteseilerene fra 1980- og 1990-årene som samles hvert år til dette mesterskapet. Det er for dem som fremdeles kan gå og som kan bevege seg etter mange år i ristroppen med våte ullgensere som var dynket i vann for å få tyngde. Heldigvis har verden gått videre og ting er annerledes nå, sier Geir Victor Svendsen, som fant programmet fra fjorårets NM i regnbuksen sin før mesterskapet.

– Så det er ikke blitt tid til så mye trening i Snipe, sier Svendsen, som imidlertid de siste årene har holdt seilkunnskapene ved like i Express-klassen.

Opplevde regnværet

Seilerne fikk også oppleve uværet som herjet over Østlandet som fylte kjellere, garasjeanlegg og underganger med vann.

– Ja, det virkelig bøtta ned med regn, men vi fikk morsom seiling i 4–7 m/sek fra nord, forteller den nybakte mesteren.

Komplett resultatliste (se under «Om regattaen»).