PALLEN: Tre medaljører i Finnjolle på pallen; fra venstre Tore Glen Berg, Lars Johan Brodtkorb og Reidar Fosse.
PALLEN: Tre medaljører i Finnjolle på pallen; fra venstre Tore Glen Berg, Lars Johan Brodtkorb og Reidar Fosse.

Den yngste var best

Finnjolle er klassen her i Norge for de virkelig staute, gamle jolleseilerne, men under NM i Asker var det den yngste som stakk av med seieren.

Publisert Sist oppdatert

I fravær av Norges OL-deltager i Finnjolle i Brasil i år, Anders Pedersen fra Drøbaksund, ble det til ingens store overraskelse Lars Johan Brodtkorb som stakk av med NM-gullet. NM-feltet bestod av en liten eksklusiv klubb på syv seilere, der nestoren, Tom Skjønberg, var OL-deltager helt tilbake i 1976 – for 40 år siden.

Klassen har fått et lite nasjonalt oppsving i de senere årene, og den har fått tilhold på Blakstadtangen i Asker hvor en gjeng seilere seiler jevnlig. Blakstadtangen var også hjemmehavn for NM-seilasene.

Det ble da også to Asker-seilere som kom nærmest Lars Johan Brodtkorb fra Horten på resultatlisten; Reidar Fosse tok sølv og Tore Glen berg seilte avsted med bronsemedaljen etter syv seilaser i varierende vind, der det å seile på vindkantringer ble en viktig del av gamet.

NM-reglene sier at det kun behøver å delta fem båter for at et NM i en OL-klasse skal kunne godkjennes, og med syv båter på startlinjen var Finnjolle-seilerne godt innafor.

Komplett resultatliste