Damer i Snipe

MEDALJEVINNERNE: Fra venstre Anna-Sofia Gregersson, Siri B. Kamfjord, Anette Melsom Myhre, Janett Krefting, Cecilia Vasholmen og Jeanette Jansen.

NM-vinnere i VM-dyst

Årets norgesmestre i Snipe for damer er allerede på plass i Italia for å kjempe om VM-ittelen i samme klasse.

Publisert Sist oppdatert

Anette Melsom Myhre fra Asker og Janett Krefting fra Bærum gjorde som de har gjort flere ganger før: De gikk til topps i dame-NM i Snipe. Seieren var ikke klar, for Siri B. Kamfjord (Tønsberg) og Anna-Sofia Gregersson (Bærum) fulgte dem til døren og kom to poeng bak.

Mesterskapet ble avviklet under vekslende og tildels lite vind. Det var kun i en seilas hvor det var vind med litt trøkk i, 7 m/sek, men det påfølgende regnværet tok knekken på vinden.

– Det ble litt venting og noen avkortede løp, og det var krevende forhold, forteller den nybakte norgesmesteren Anette Melsom Myhre til SEILmagasinet.

Komplett resultatliste

Konkurrerende arrangementer

Hun er også en drivkreftene bak dame-NM, som i år samlet 15 båter mot fjorårets 21 lag. Anette Melsom Myhre tror imidlertid ikke nedgangen skyldes manglende interesse.

– Nei det er selvfølgelig vanskelig å si, men i år hadde vi konkurranse fra flere andre arrangementer, blant annet nyskapningen seilsportsligaen, som nok stjal noen deltagere fra oss.

Landet til jordskjelv-oppstandelse

I dag morges ankom hun og Janett Krefting Italia og Roma per fly – og det midt i oppstandelsen og omstendighetene rundt jordskjelvet nord for Roma.

– Det er langt unna hvor vi skal seile dame-VM, men det var litt «action» da vi landet, beretter Anette.

Enslige norske seilere

De to er eneste norske deltagere, og tilsammen telle mesterskapet 19 lag fra 8 nasjoner.

– Det er første gang jeg seiler dame-VM i Snipe, og jeg kjenner ingen av konkurrentene, så hvor vi kommer til å ende på resultatlisten, aner jeg ikke. Det kan kanskje gå veldig bra, men også veldig dårlig. Tiden får vise, sier Melsom Myhre.

Seilasene starter fredag og er ferdig mandag 29. august.