Norsk Solinglag til Uruguay

Lars Ingeberg og mannskapet forlater høsten på Sørlandet og drar til Uruguay for å forberede seg til VM

Publisert

Hovedbilde: Lars Ingeberg til rors, men Frode Kirkedam kjører spinnakeren. Foto Alf Larsen.

De noske Solingseilerne Lars Ingeberg, Frode Kirkedam og Alf Larsen setter seg med det første på flyet til Urugay for å delta i det Sør Amerikanske mesterskapet, to år før VM i Punta del Este.

Det er store avstander mellom Solingene i Sør Amerika og man har derfor valgt et sted «i midten» for å seile årets kontinentalmesterskap, på de flotte benene der Rio de la Plata  munner ut i Atanterhavet.

Blant deltakerne i mesterskapet som starter 16. november er tidligere verdensmestere Roman Koch, GER – 2005-2010, Gustavo Warburg, ARG -  2001-2004 og George Nehm, BRA – 2007. Mange båter kommer også fra Brasil og Argentina, men også europeiske toppseilere som Roger Ferres, Patrick Wichmann og Martin Zeileis foruten nordmennene Lars Ingeberg, Frode  Kirkedam og Alf Larsen, årets norske klassemestere, har tatt veien til Uruguay.  Nordmennene har fått låne båt lokalt.

Det er planlagt seks seilaser hvorav fire nå gjennomføres for at mesterskapet skal være gyldig. Heldigvis starter seilasene først på ettermiddagen slik at seilerne også kan få med seg det berømte nattelivet i Punta del Este som trolig også blir vertsby for VM i 2014. Seilerne får demed sjansen til å sette seg inn i fde lokale forholdene. Det er varslet varme og kraftig vind i mesterskapet som altså starter allerede kommende fredag.

Powered by Labrador CMS