Norsk topplassering på Garda
Norsk topplassering på Garda

Norsk topplassering på Garda

Unge Henrik Andersen imponerte med 9. plass blant nesten 1000 seilere i Optimisjoillenes påskeregatta på Gardasjøen.

Publisert

Henrik Andersen, Nesodden Seilforening ble beste norske optimistseiler i verdens største regatta for optimistjoller i påskehelgen. Det  var 28ende gang at påskeregattaen ble arrangert og i år var det totalt 956 påmeldte i klassene Cadetti  (8-10 år) og Juniores (11-15 år). Fra Norge deltok  25 seilere. 

Den første regattadagen ble det ingen seilaser på grunn  av lite vind. Den andre regattadagen hadde Henrik serien 16, 15 og 3 som tellende og lå på 8 plass. Den tredje dagen fikk han en 45 plass. I gullfinalen siste dag avsluttet han med 23 og 19 plass. Etter denne jevne serien ble sluttresultatet 9. plass sammenlagt. En stor bragd for 14 åringen fra Nesodden Seilforening.

Henrik deltok før regattaen i en treningssamling hvor Stian Tuv, Aleksander Hovland og Jens Ludvig Høst fra KNS har vært trenere. – Jeg har hatt kjempeutbytte av å ha Stian som trener, vi tenker ganske likt og Stian har gitt meg mange gode tips og god oppfølging underveis i regattaen – en stor takk til ham, sier Henrik. 

- Dette har gjort at jeg har fått mye ut av seiling her nede og synes det har vært gøy å seile med neste 200 båter i hver start – jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen hjemme, avslutter en fornøyd Henrik.

Resultater for de beste norske seilerne:

9. Henrik Andersen, Nesodden

42. Ragna Agerup, KNS

90. Kristoffer Rosmo, Bundefjorden

129. Line Flem Høst, KNS

144. Martin Halseide, Asker

 

Powered by Labrador CMS