Norske i bakleksa

Nivået er nok for høyt for de norske X41 seilerne. Best etter andre dag er Thomas Oksmo.

Publisert

Thomas Oksmo har med seg Stian Tuv som taktikker. Stian er en av landets unge lovende seilere som ikke kom med til OL denne gangen, akkurat som Anette Melsom Myhre som seiler som taktiker på XPO. Stian viste under Hankø Race Week at han er en allsidig seiler og vant Melges 24 klassen som rormann. Det var første gang han seilte denne båttypen. Oksmo med «X Effects» ligger på en 15. plass med en 9. som beste. Nest best av de norske er «Team Bergen» på en 19. plass. De har to 10. plasser som beste. Terje Wang har falt etter dagens seilaser og er  tredje beste nordmann helt ned på 21. plass.

Drittvær

Vi trodde kanskje at sydeuropeerene ville fryse i regnet i dag, og at vi nordmenn kanskje kunne hatt en fordel, men så langt har de norske båtene vært listefyll. Vinden i dag har slengt og kommet i voldsomme byger med mye regn. Danskene har taklet de lokale forholdene best og leder «Hvor’f det» leder fremdeles med fransk og italiensk på andre og tredje.

Høyt nivå

Det er få som har seilt bra i alle seilasene. Resultatene varierer svært mye. En liten feil blir fort fem seks plasser ned. Den eneste båten med stabil seiling har vært oss i «XPO» med dessverre i feil ende på resultatlisten. Der ligger vi med noen få poeng mer enn «Lexington», «PBS» og «Aquaracer»

Bra i X-35

«Team Ellevill» ligger fremdeles på tredje plass etter andre dag i X-35 klassen, men det er ikke mange poengene ned tilen 6. plass. Norske «Elida» med Cristopher Spone om bord og Rune Lande som skipper klinte til med en andre plass i fjerde seilas i dag, men ligger ikke høyere enn 7. plass sammenlagt. «Laura X» fra Finland er fremdels suveren.

Du finner resultatene her

Powered by Labrador CMS