Norske jenter i ilden

OPPDATERT: Miriam Rasmussen og Oda Johanne Stokstad Brødholt seiler Slalom i PWA i dag. Bra start av ODa Johanne.

Publisert Sist oppdatert

Slalom er en voksende disiplin i windsurfing. Det er rett og slett en sløreregatta mellom utlagte bøyer. Starten har mye å si, men jibbene rundt bøyene betyr også mye. Som i slalom på ski, så gjelder det å treffe riktig spor i høy fart. Men rundingene minner mer om spurt i langrenn. Er det noen som faller, så er det uflaks for dem bak. Seilreglene er også senket på havets bunn. Det finnes ingen overlapp eller plass. Det er den sterkestes rett som gjelder, og det kan bli god under holdning.

PWA, Professional Windsurfing Association samler verdens beste brettseilere.

Store seil

Slalom krever mye fysikk. For guttene har det vært en regel om at høy vekt er en fordel, men også lette personer kan hevde seg, også når det blåser spiker.

Det gjelder å kunne mestre store seil. Store seil gir raskere akselerasjon både i starten og etter jibbene, men gjør håndteringen vanskeligere. Slalom-seilerne velger gjerne bruker seil fra 9 kvm ned til 6.

Ferske jenter

Oda Johanne Stokstad Brødholt er helt i verdenseliten i windsurfing, men i Freestyle-klassen. Hun ble nummer to i forrige PWA-runde på Fuerteventura i denne disiplinen.

Miriam Rasmussen hoppet på PWA-sirkuset i år. Hun debuterte i Korea på forsommeren uten de store resultatene. I dag har hun muligheten til å vise hva hun kan i Alacanti i Tyrkia. Det deltar 31 jenter delt inn i fire innledende hit. Rasmussen er i andre hit, og Brødholt i tredje. De norske jentene er ikke de eneste nordiske.

Fra hele verden

Marianne Rautelin seiler for Finland og Anissa Mohrath seiler for Danmark. Se opp for Marion Mortefon fra frankrike. Hun vant Defi Wind i ekstreme forhold, og har sin bror i verdenseliten. Lena Erdil er hjemmehåp og ranket som nummer to i verden foran Fulya Ünlü, også fra Tyrkia.

Sarah-Quita Offringa er verdens best or tiden. Hun vant Freestyle foran Oda Joanne sist, men deltar også i Wave og Slalom.

PWA sender vanligvis direkte fra slike arrangementer. Du kan følge dem her.

Siste nytt

– Det ble kjørt en full slalomeliminasjon i dag. Oda kvalifiserte til semi, kom sist her, men vant til gjengjeld loosers final suverent!

Miriam ble seilt ned rett før sin start og kom kraftig forsinket til startlinjen, men seilte likevel inn en annen seiler etter en feilfri gjennomseiling av banen, meldes det fra Tyrkia. Oda Johanne ligger på en foreløpig 9. plass.

Morgendagen ser tvilsom ut, men fredag og lørdag er det godt håp om å få seilt flere eliminasjoner!

Denne filmen gir en innblikk i hva Slalom drier seg om.

Filmen viser Miriam Rasmussen trene for sesongen i vinter i Drøbak.