Norske langturseilere på 4. plass med «Godot»

Flere norske langturseilere i Karibia fikk drømmen sin oppfylt som mannskap på den 66 fot store Swan-klassikeren «Godot».

Publisert

4.PLASS: «Godot» med ferskinger i Hensken Regattaen i Karibia. Arkivbilder Seilas.

Mange seilere går med en drøm om å få seile en skikkelig stor båt i en internasjonal regatta. Pål Fevang og «Godot» seilte nylig Heineken  Regattaen og samlet mer eller mindre det som kunne krype og gå av norske langturseilere på St.Martin. En mulighet til å seile Heineken Regatta med en Swan 66 er for mange en uoppnåelig drøm. Denne helgen kunne flere få realisert denne drømmen som mannskap på Godot, i følge nettstedet ”kappseiling.no”.

En fjerdeplass i et felt bestående av seks båter er i utgangspunktet ikke det store å juble for i St. Marten Heineken Regatta. Ser man imidlertid på forutsetningene er det ikke så aller verst, for båten var fylt med seilere som mer eller mindre aldri har seilt regatta tidligere. I Heineken Regattaen sin ånd, samlet Pål Fevang de norske båtene til dyst på «Godo»t og ga de heldige seilerne en mulighet de kanskje aldri vil få igjen.

«Godot» sine prestasjoener varierte stort gjennom helgen og man leverte resultater både helt på toppen og helt på bunnen av resultatlistene. Med en serie på 4-6-1-3 endte båten opp på en 4. plass, seks poeng bak vinneren. Med tanke på at mannskapet aldri tidligere har seilt båten og heller ikke har særlig erfaring med regattaseiling, er det ikke verst å prestere enkelte topp-plasseringer.

Powered by Labrador CMS