Norske medaljekandidater i EM

Årets EM i Melges 24 er flyttet fra Haugesund til Aarhus, men selv uten fordelen av hjemmebane er det flere norske lag i favorittsjiktet.

Publisert

EM begynner søndag 24. juli, og ser man på resultatene fra de siste internasjonale mesterskap er det ingen grunn for de norske seilerne til å stå med hatten i hånden når medaljene skal deles ut.

Melgesklubbens Arne David-Andersen har satt opp de norske medaljekandidatene i ikke prioritert rekkefølge:

«Rett Rundt Hjørnet», Herman Horn Johannessen, – med bronsemedalje i baggasjen fra forrige EM i Norge, riktignok en del tilbake i historien. Konkurransehodene ombord vil nok gi alt for å nå helt opp.

«Storm Capital Sail Racing», Peder Jahre, – med 3 Corinthian titler på rad i VM og EM, Bronse fra Volvo Cup i 2011 – det jevneste lag i Norge over de fem siste sesongene og all logistikk i toppklasse – skal det bli deres tur?

«Oslo Flaggfabrikk», Christoffer Sundby, – laget som har vunnet de to siste rankingregattaer i Norge – nå med nye seil – og fulle av selvtillit som nybakte Nordiske Mestere, der de slo både sølv – og bronse medaljører fra siste VM under meget utfordrende taktiske forhold.

«Baghdad 2», Kristoffer Spone, – laget er blant dem med lengst erfaring i klassen og topp resultater de siste år i Norge, samt gode resultater internasjonalt tidigere. Laget har seilt mest i Norge dette år.

Kristian Nergaard er opptatt med VM og Gullpokal i 5.5 meter og Eivind Melleby skal seile prøve OL i Weymouth. Ellers er alle de beste norske seilerne på plass.

Powered by Labrador CMS