«Norsteam» totalskadd i brann

Norges Seilforbunds 51 foter «Norsteam» ex «Fram XV» brant opp og sank ved Ran Seilforenings anlegg i Bergen i natt

Publisert

I den kraftige brannen som oppsto brakk båten i to og sank. «Norsteam» skal heves ved første anledning, men båten lar seg ikke reparere. Det forteller Mark-Rune Bannister, som også har tatt bildet over, til Seilas.

Politi og brannvesen var raskt på plass og kunne konstatere at ingen ble skadd under brannen. Mannskapet sov i natt i land i Ran Seilforenings klubbhus. Man kan ennå ikke si med sikkerhet hva som var årsaken til brannen, men mye tyder på at den hadde oppstått i en varmeovn som var innstallert under dekk.

Båten var i Bergen og skulle delta i regattaen «Snøføyka» denne helgen, og flere unge jolleseilere fra Bergen var ment å skulle supplere den faste besetningen som har seilt båten over fra Oslofjorden.

Seilforbundets Per Christian Bordahl sier til Seilas at det viktigste er nå å vite at det er gått bra med mannskapet, båten er skikkelig forsikret og Norsteam prosjektet kommer ti å bli videreført.

«Norsteam» er ex «Fram XV», tegnet av Bruce Farr, og ble forært av Kong Harald til Norges Seilforbund i 2008 for at forbundet skulle utdanne unge seilere i storbåtseiling med tanke på internasjonal seiling i TP52, Volvo Ocean Race og America's Cup. I 2009 kom teleselskapet Ventelo inn som sponsor for prosjektet som dermed fikk en bedre finansiell base. Mange unge seilere som har fått være med i dette prosjektet minnes ikke minst Kong Harald selv som deltok som aktiv trener i 2009 sesongen. «Norsteam» har siden i høst vært basert på Vestlandet for at seilerne i denne landsdelen også skulle kunne høste av dette prosjektet.

Powered by Labrador CMS