NTNUI arrangerer Student-NM 2011

NTNUI Seiling har i disse dager fått tildelt Student-NM av Norges Studentidrettsforbund. Dette er første gang NTNUI Seiling arrangerer et slikt arrangement.

Publisert

STUDENT-NM: Yngling-miljet i Trondheim er blant de mest aktive i landet.(arkivfoto Seilas)

 –Vi ønsker å arrangere et seilmesterskap som både er sosialt og vitner om god seilmessig kvalitet, forteller de.

 Gir VM-mulighet

I Norgessammenheng ble det i fjor for første gang gjort ett forsøk på å arrangert Student-NM, som gir mulighet til å kvalifisere seg videre til det ISAF-godkjente Student-VM som arrangeres hvert år i Frankrike.

Ledende innen Ynglinger

Student-NM vil foregå i Trondheim 9.-11. september, i båtklassen Yngling. Trondhjems seilforening er den ledende seilforeningen i landet når det kommer til Ynglinger, og samarbeidet med dem er viktig for å få arrangert Student-NM. Seilforeningen har mer enn ti aktive Ynglinger, og flere av Ynglingene består av studentlag. Ikke minst har også NTNUI Seiling egne aktive Ynglinger, så det var ingen tvil om at det var denne klassen det skulle konkurreres i.

–Dette er et ledd i prosessen i å gjøre Student-NM tilgjengelig for alle. Dette er en seilbåt mange har et godt forhold til, og som er økonomisk overkommelig. Dessuten har vi i NTNUI Seiling flere Ynglinger til disposisjon for de som ikke har anledning til å skaffe egen båt, sier Larsen.

Drives av studentene

NTNUI Seiling er en seilklubb som ledes og drives av frivillige fulltidsstudenter under NTNUI. NTNUI er en studentidrettsforening i Trondheim, hvor studenter fra skolene HIST og hovedsakelig NTNU kan melde seg inn. Idrettsforeningen er landets største, og har mange idrettsstjerner i flere grener innenfor idretten.

–Trondheim er et perfekt sted å arrangere regattaer, mye på grunn av de nesten alltid perfekte seilforholdene på fjorden. Dessuten har jollemiljøet i Sør-Trøndelag økt drastisk de siste årene. Vi gleder oss mye til å ha Student-NM. Selvfølgelig blir det en god sosial ramme rundt seilingen, men vi har satt høye mål om god seilkvalitet på regattabanen, sier de entusiastiske arrangørene.

 Alle norske høyskoler og universiteter inviteres til å delta med opptil flere lag. Foreløpige seilbestemmelser er lagt ut på NTNUI Seiling sine hjemmesider

Powered by Labrador CMS