Ny Finnjollesatsing i Mobergs kjølvann

Drøbakseileren Anders Pedersen debuterte i helgen med stil i åpent dansk Finnjollemesterskap med 39 seilere fra Holland, Tyskland, Danmark og Norge.

Publisert

Dette var den absolutte debuten for Pedersen da båten kom kun dager før mesterskapet. Med god hjelp fra Per Moberg, hans mast og seil var spenningen stor før mesterskapet som bvle holdt i Køge bukt der det kun er 5-10m dybde, og krapp sjø, med vind fra alt mellom 0 og 10 m/sek varierende fra syd øst til syd vest.

Dag en startet over all forventning med ganske stabil vind fra 7-10 sek, og medf plasseringene 4-4-1var lista lagt for og yppe seg med de store gutta, Stort glis.

Dag to lite vind med utsettelser og vriene forhold. Kun en seilas, men meget god fart i båten og 2 plass i mål .

Dag tre, starter med lett vind fra syd vest, Anders har utrolig fart og vinner første seilas. I den andre leder han hele løpet, men en vindkantring på siste kryss gjør at seieren glipper, og isteden blir til sjette plass. I tredje seilas blir det en dårlig start, men Anders redder en femteplass. Klaff i den siste seilasen som ender med en god 2. plass.

Båten ligger nå klar i Kullavik i Sverige for Åpent Svensk mesterskap neste helg, Der møter han de beste svenske seilerene, med unntak av OL seileren Daniel Birgmark. For øvrig deltar finner, dansker, estlendere, foruten et knippe gode svensk seilere. Da skal den gode Anders på noe å bryne seg skikkelig på.

Powered by Labrador CMS