Ny mulighet for Löick Peyron

Brødrene Peyron lyktes ikke med finansieringen av familieprosjektet «Energy Team» til America's Cup. Nå får lillebror Löick en sjanse på en annet lag. Se video.

Publisert

Artemis Racing, Challenger of Record for de 34. seilaser om America's Cup, annonserte idag at den franske flerskrogslegenden Loïck Peyron vil seile med den svenske AC72 den neste måneden. Det er svært positivt for franskmannen som selv ikke klarte å finansiere familiens «Energy Team» for Louis Vuitton Cup neste år. Det er særlig Peyrons erfaring med store flerskrogsbåter som er etterspurt. Vi har jo allerede sett at de nye AC72 båtene kan være svært krevende under de tøffe forholdene på San Fransisco bukta.

Peyron glimtet stadig til i regattaene for AC45 og vant regattaen i Venezia tidligere i år. I tillegg holder han rekorden for den raskeste jordomseilingen da han med maxitrimaranen «Banque Populaire» tok et napp i Jules Verne Trophy ved å seile jorden rundt på rekordraske 45 dager. Han er an av de nominerte til Årets Seiler av ISAF. Resultatet av denne avstemningen foreligger i løpet av kvelden 6. november.

Peyron ser naturlig nok frem til å seile med det svenske teamet i San Francisco. Han tror at den erfaringen han her får vil være verdifull for hans eget Energy Team som vil fortsette å seile i AC45 regattaer, men som fremdeles har som ambisjon å stille i selve America's Cup, nå i den 35. utgaven.

Les mer