Ny NM-klasse

KNS dominerer totalt brettklassen for unge. BIC T293 er nå en NM-klasse

Publisert

For første gang i historien har juniorseiling på brett fått NM status. Det ble klart da 21 seilere fra 13 til 17 år stilte til start på BIC T293 i klassen U17 under Stor NM i Moss sist helg. Norsk Brettseiler Klubb (NBK) med klassekaptein Sigurd Solheim i spissen har jobbet målrettet med å få på plass et langt større regattamiljø for brettseiling for juniorer. Norgescup er etablert med stadig økende deltakelse hvor felles regattaer med øvrige jolleklasser blir prioritert. Og det er videre hentet inn sponsor for å gi en bedre ramme for arrangementene og brettseilerne.

Klasse i vekst

Snart er det hundre BIC T293 brett i Norge og klassen er fortsatt i vekst. NBK med Solheim i spissen har jobbet hardt for å bygge juniorrekrutterings brettet BIC T293 inn i det norske markedet de siste 18 månedene, Solheim forteller at det snart nærmer seg 100 BIC T293 brett i Norge. Mange av disse bretten er solgt til brettseilere som er for unge til å delta i StorNM så vi forventer stor pågang for regatta seiling og Norges mesterskap deltagelse de neste årene, utaler Solheim Internasjonalt er denne klassen meget stor og er det som gjelder for juniorer i alderen 13 til 17 år.

KNS best på brett

KNS hadde med to på pallen og totalt 7 av de 10 første plassene!

KNS seileren Fabian Wilkens Solheim med NOR-11 gikk av med seieren og ble Norges Mester i BIC T293 klassen U17 fulgt av Nora Lindland fra Sola Brettseiler Forening på sølvmedalje plass og KNS seileren Samuel Bjørgan sikret bronse medaljen. Videre var KNS godt representert med Georg Knutsen på 4 plass, Emmy Nøkleby på 5 plass, Arthur Ulrichsen på 6 plass, Peder Vilhelm Aubert på 7 plass, Christopher Aubert på 8 plass og så kom det to Asker Seilforening seilere ved Simen Dokken på 9 plass og Arne Fritjof Askvik på 10 plass.

Se her for komplett resultat liste fra Stor NM i Moss

Akkurat nok brett

Det var 21 brettseilere som stilte til StorNM i Moss, kravet var 20 for å oppnå NM status så NBK er godt fornøyd sier Solheim. Vi ønsker selvfølgelig flere jenter velkomne, men synes det var veldig hyggelig å registrere at fire jenter stilte i NM og at en av jentene sikret sølvmedaljen. Forholdene var fine det var lette vinder alle dager og vi registrerte en god progresjon og fin utvikling hos brettseilerne.

Sporty ungdom

Solheim forteller ivrig at de aller fleste brettseilerne bodde i telt camp på stranden tett opptil Moss Seilforening og til tross for noe regn enkelte dager var det super stemning blant seilerne hele helgen, det ble knyttet bånd på kryss og tvers av klasser/foreninger og ungdommene hadde mye moro både på på regatta banen og i teltleiren på ettermiddagene.