NORSK BAVARIAKLUBB

LANSERING: Bavaria C45 var en av nyhetene Bavaria-verftet lanserte i Düsseldorf i januar.
LANSERING: Bavaria C45 var en av nyhetene Bavaria-verftet lanserte i Düsseldorf i januar.
MEDLEMMER: Øyvind Bjørnås og Gunnar Hoff besøkte båtmessen i Düsseldorf.
MEDLEMMER: Øyvind Bjørnås og Gunnar Hoff besøkte båtmessen i Düsseldorf.
EKSKLUSIVT MØTE: Bavaria­klubben møtte representanter fra Bavaria-verftet.
EKSKLUSIVT MØTE: Bavaria­klubben møtte representanter fra Bavaria-verftet.

Ny sesong og jubileumsår

Det går mot lysere tider og en ny båtsesong.

Publisert Sist oppdatert

I store deler av landet har året startet med god. gammeldags vinter, og oppmerksomheten har kanskje vært rettet mer mot snø og ski enn sjø og seiling. Men nå går det raskt mot lysere tider.

Vi ser stadig oftere til båten, og vi begynner å planlegge klargjøring av båt og båtsesong. Styrene i Oslo og Bergen er i godt sig når det gjelder planene for klubbaktivitetene i 2018.

Jubileum

Først av alt må nevnes at klubben i år feirer sine første 20 år, og at dette behørig skal markeres.

Bavaria ble lansert som et nytt seilbåtmerke i Norge på midten av 1990-tallet. Klubben ble stiftet i 1998 av noen entusiastiske nybåteiere i nært samarbeid med importøren Lunde Båt AS.

Bavaria tok markedet med storm og klubben vokste raskt i takt med økende salg. Det ble etablert avdelinger av klubben i Stavanger og Bergen.

De siste 10 årene har imidlertid veksten flatet ut, og tilsiget av nybåtkjøpere og medlemmer har nærmest stoppet helt opp.

Mange Bavaria-seilere så med bekymring på konkursen i Lunde Båt AS i 2016. Det ser nå lysere ut, ved at seilbåtene har fått en god havn hos Bavaria Båt Norge AS og at markedet synes å begynne å røre på seg igjen.

Antall medlemmer har nå stabilisert seg på rundt 500, hvorav ca. 330 på Østlandet og 100 på Vestlandet. Dette gir en solid base for å organisere medlemsaktiviteter i disse regionene.

Messe

Noen av klubbens medlemmer kom tidlig i båtmodus ved å besøke båtmessen i Düsseldorf i slutten av januar. Der hadde vi gleden av være tilstede på en storslagen åpning av den enorme Bavaria-­standen. Bavaria slo på stortromma med 40-årsjubileum og lansering av mange nyheter.

Vi fikk også et eksklusivt møte med representanter fra Bavaria-verftet og Bavaria Båt Norge, hvor seilbåtnyhetene ble nærmere presentert.

LANSERING: Bavaria C45 var en av nyhetene Bavaria-verftet lanserte i Düsseldorf i januar.
LANSERING: Bavaria C45 var en av nyhetene Bavaria-verftet lanserte i Düsseldorf i januar.

Klubben

I begynnelsen av februar ble det holdt et medlemsmøte i Oslo der CT Marine og Navionics presenterte utviklingen innenfor båtelektronikk og digitale kart.

Klubbens årsmøte blir 13. mars hos Bavaria Båt Norge i forbindelse med storbåtmessen i Leangbukta, som går parallelt med Sjøen for alle. I tillegg til årsmøtesakene, vil det bli en presentasjon av de nye seilbåtmodellene fra Bavaria.

Når det gjelder de videre planene for Østlandet i 2018, kan nevnes:

Til våren håper vi nok en gang å få til en handlekveld hos Maritim Båtutstyr.

I månedsskiftet mai/juni legger vi opp til et «teknisk båttreff» i samarbeid med servicebedrifter og utstyrsleverandører. Ambisjonen er at det skal bli muligheter for teknisk ettersyn om bord og å få råd og vink om elektronikk, motor og rigg. Det skal legges vekt på å kombinere det nyttige med det sosiale.

Det tradisjonsrike Bavaria-treffet blir siste helg i august eller medio september. Etter tre år i Son, arbeider vi med noen alternative steder.

På høsten legger vi opp til to temamøter.

Informasjon om aktivitetene blir lagt ut på hjemmesidene og Facebook etter hvert som de bekreftes. Videre sender vi invitasjoner på e-post og SMS.

Vi håper på et program som etterlever klubbens formål om at den skal være til glede og nytte for medlemmene.

VESTLANDET: Mange spennende arrangementer

Bavariaklubben i Hordaland og Sogn og Fjordane starter nå en ny sesong med mange spennende arrangementer.

Av Børge Wold • Årsmøtet ble i år kombinert med temamøte den 31. januar. Johan Bruenech fra Makspower var foredragsholder med temaet strøm og litiumbatterier om bord.

I månedsskiftet april/mai vil vi arrangere riggsjekk for våre medlemmer. Da hyrer vi inn en riggekspert for sjekk og eventuell justering av riggen på våre båter.

Første helg i juni går det årlige Bavaria-treffet av stabelen. I år blir det samling i Onarheim på Tysnes den 2. juni, etter foregående samling i en passende uthavn 1. juni. I anledning klubbens 20-årsjubileum vil vi prøve å gjøre litt ekstra ut av arrangementet.

Noen av våre medlemmer planlegger tur til Danmark i sommerferien. Følg med på våre Facebook-sider for nærmere informasjon.

Den årlige høstfesten vil bli holdt i Bergen Skipperforenings lokaler lørdag 3. november.

Vi vil også sette opp 2–3 temamøter i løpet av året. Vi oppfordrer medlemmene til å komme med innspill til temaer som kan være aktuelle.