Ny shorthandedregatta på Stord
Ny shorthandedregatta på Stord

Ny shorthandedregatta på Stord

Stord Shorthanded ser dagens lys.

Publisert Sist oppdatert

– Vi i Stord Seilforening arrangerer i år for første gang en ren shorthanded seilas, Stord Shorthanded 2015. Regattaen starter nå fredag 15.5 med start klokka 13, skriver John Bjordal til SEILmagasinet.

Regattaen er en prøveklut i år, den er gratis å være med på og arrangørene har valgt å både ha shorthanded- og doublehandedklasse. Klassene seiler samme løp og det er felles start for begge klasser. Det finnes også en egen TUR-klasse for de som ikke har målebrev.

– Vi har valgt å legge opp tre forskjellige løp (mellom 35 og 45 nmil) og velger hvilket av disse vi seiler, 24 timer før start. Da vil vi se både på værmelding og de påmeldt båtene hva som egner seg best, sikkerhet er viktig og med småbåter på deltakerlista og/eller mye vind vil det nok ikke bli seilt utpå Sletta som er alternativ 3 i seilingsbestemmelsen som nå er lagt ut, forteller han.

– Vi satser mest på å få med de lokale seilerne, men den kan også passe fint for de som seiler HuftarøyRundt dagen før, rett nord for oss eller for de som ønsker en gjennomkjøring før Seilmakeren Doublehanded som går uken etter, avslutter John Bjordal.