ASKØY RUNDT

Ny vri ga deltager-oppgang
Ny vri ga deltager-oppgang

Ny vri ga deltager-oppgang

64 båter deltar i Askøy Rundt på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

I snart 40 år har Askøy Rundt vært den store tur & hav-regattaen på Vestlandet, men i de senere årene har deltagelsen gradvis sunket. Arrangørene i Askøy Seilforening har lurt på hvorfor, og for to år siden gjennomførte de en stor spørreundersøkelse. Den ga ingen klare svar.

I år har arrangørene tenkt selv og gitt regattaen «et nytt design». Det har slått an. Deltagelsen er større enn på lenge, og for øyeblikket er 64 båter påmeldt til regattaen, som starter i morgen, lørdag.

AT PÅ EN DAG. – Tidligere gikk løpet over to dager. Vi seilte til Herdla på nordspissen av Askøy, hadde fest og overnattet der. Så fortsatte løpet dagen etter. Nå seiler vi den samme distansen på én dag, og i stedet for å samles på Herdla, samles alle seilerne ved innkomst her ved Askøy Seilsportsenter, sier Ole Jørgen Michelsen i arrangør-foreningen.

For arrangøren er dette langt enklere, for arrangementet på Herdla bød på mye logistikk. Det skulle settes opp telt, griller skulle fraktes og det måtte ordnes med toaletter. Blant annet. På foreningens eget senter, ligger alt til rette. Der kan de også være innendørs dersom været skulle slå seg vrang.

RUNDT NORDSPISSEN. Nå starter regattaen i Herdlefjorden omtrent midt på Askøy, går rundt nordspissen av Askøy og sørover i Hjeltefjorden med målgang ved Ramsøy. Derifra går transportetappen inn til Askøy Seilsportsenter.

– Vi er spente på reaksjonene etter årets regatta, og sannsynligvis har ikke arrangementet funnet sin endelige form ennå, sier Michelsen.

Flåten på 64 båter som legger ut fra start i morgen er variert. Minste båt er en Yngling. Den største er en Grand Soleil 50.

Under regattaen pågår det også en instagramkonkurranse, der alle som poster bilder med emneknagg #askøyrundt2015 er med.