Nytt mesternes mesterskap

Regattaen som kåret mesternes mester ble så vellykket at NSF og KNS går for ny regatta i oktober.

Publisert

Bildet ver viser Mesternes Mestre fra 2009, med rorman Kristian Nergaard

Mesternes Mesterskap vil i år bli arrangert 15.-16.oktober på Aker Brygge. NSF håper i år at alle klasseklubbene i kjølbåt vil legge sin årsavslutning til denne helgen, og at man sammen kan få til århundrets seilfest på lørdag 16. oktober.

 

- Vi håper årets mesterskap skal bli et arrangement seilerne sent vil glemme, og har i den anledning brukt mye tid på å evaluere fjorårets mesterskap. Det vil bli gjort noen forandringer fra i fjor, og vi vil prøve å tydeliggjøre reglementet litt bedre enn vi greide i fjor, sier forbundets Thomas Guttormsen

.

I år som i fjor skal finalen avgjøres i 11 Meter, takket være kjempeinnsats og velvilje fra 11 Meterklubben.

 

Her er noen presiseringer fra NSF:

-  Er man vinner av flere klasser, stiller man i Mesternes Mesterskap for den første klassen man ble NM vinner av. Det vil da bli nr 2. i den klassen man ikke kan stille for som får muligheten til å delta.

- Det må være minimum 50% av det opprinnelige mannskapet som seilte  sammen under NM. I 2,4mR klassen må 50% av mannskapet komme fra 2,4 mR klassen.

- Det benyttes ikke klassens vektbegrensning ved et mannskap på fire personer, men det vil tre i kraft med mannskap på fem personer. Vektbegrensningen for 11 Meter er 360 kg.

- Det vil kun være en deltakerbåt fra hver klasse.

- Det vil bli fordelt fem wildcard foruten at vinneren av jolle Mesternes Mesterskap vil kunne delta.

 

Powered by Labrador CMS