«Maiden» vender tilbake til der det hele begynte

Tracy Edwards 58 foter fra Whibread Round the World Race 1989-90 stiller med ungt kvinnelig mannskap i Ocean Global Race 2023-24.

Publisert Sist oppdatert

Tracy Edwards MBE ledet det første kvinnelige mannskapet på «Maiden» i Whitbread Round the World Race 1989-90. Nå skal båten delta i en ny jorden rundt seilas, som en del av Flyer Class med andre historiske Whitbread-båter fra 1970-tallet og utover.

Ocean Global Race OGR feirer 50 års jubileet for Whitbread Round the World Race med jorden rundt seilasen som starter i Europa 10. september. Den er delt inn i tre klasser som skal seile fire etapper på tilsammen 27.000 nautiske mil med anløp i Cape Town, Sør-Afrika; Auckland, New Zealand; og Punta del Este, Uruguay før de returnerer til Europa i april 2024.

«Maiden» har vært på verdensturné som startet i september 2021 og har dekket nesten 30 000 nm og besøkt 20 destinasjoner. Her har de engasjert seg i skoler, veldedige og andre organisasjoner for å utdanne, styrke og hevde jenter, øke deres livs- og karrierevalg og også skaffe penger til å finansiere utdanningsprosjekter for jenterSS rundt om i verden.

OGR vil gi en flott mulighet til å forsterke «Maidens» oppdrag og viktigheten av å utdanne alle jenter for en bedre fremtid.

For øyeblikket i Cape Town, SA, vil «Maiden» seile tilbake til Storbritannia for siste forberedelser til starten, nok en gang med en ung kvinnelig skipper og mannskap av kommende seilere fra hele verden, som uten tvil vil inspirere en annen generasjon av kvinner og jenter til å følge drømmene sine.

- Vi er veldig glade for å delta i 2023 Ocean Global Race, over 30 år etter at ‹Maiden» og det første kvinnelige mannskapet trosset oddsen i 89-90 Whitbread-seilasen, sier Edwards. - Siden den gang har «Maiden» blitt en global ambassadør for styrking av jenter gjennom utdanning, og vi har en ung skipper og mannskap som vil få en erfring for livet, akkurat som vi fikk i sin tid.