Speiding på OL-banene

2017 har vært et olympisk hvileår for norske seilere. Nå rettes blikket for alvor mot OL i Tokyo i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Med OL snaue tre år unna dreier norsk eliteseiling seg nå hovedsakelig om forberedelser to de olympiske seilasene i Tokyo i 2020. Regattaen vinner sted ved Enishoma i Sagami-bukten noen mil sør for Tokyo, på de samme banene som OL ble avviklet i 1964. Sportssjef i Norges Seilforbund, Rigo de Nijs, hadde i oktober med seg Anders Pedersen, Helene Næss, Mathias Mollatt og trener Peer Moberg til OL-banene der de systematisk gikk gjennom vind- og strømforhold for å få et bedre overblikk over hva som vil møte dem i 2020. I tillegg deltok Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst samtidig i regattaen Enoshima Olympic Week, der mange av seilerne fra verdenscup-regattaen i Gamagori også benyttet muligheten, da de først var i Japan, til å bli kjent med de lokale forholdene.

Nordmennene fikk fire korte, men nyttige dager der de observerte forholdene fra tre RIB-er som skiftet på å følge seilasene på de ulike banene.

– For meg var det viktigere å kunne observere utover det en seiler normalt kan gjøre i en regatta. Det var grunnen til at vi valgte ikke å seile, men å være på vannet i trenerbåter, noe som etter min mening viste seg å være det beste vi kunne gjøre, sa de Nijs etter hjemkomsten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS