OL seilere setter veteranene på plass i San Fransisco
OL seilere setter veteranene på plass i San Fransisco

OL seilere setter veteranene på plass i San Fransisco

Tidenes olympier Ben Ainslie har fått det til å stemme i AC45, men også andre medaljevinnere fra årets OL er med å prege regattaen i San Fransisco.

Publisert

Ben Ainslie Racing har sin egen sponsor, men er også finansiert av Oracle Team USA som holder døren på gløtt for briten som en mulig skipper på forsvarerteamet når selve America's Cup regattaen braker løs i San Fransisco neste høst. Oracles nåværende skipper James Spithill kan derfor ikke tillate seg å hvile på laurbærene, men må være på topp i AC 45 klassen om han skal forsvare sin posisjon. Teamsjefen Russell Foutts sørger også for at Spithill må yte sitt aller beste, men etter nattens seilaser på San Fransico bukten er det nykommerne med ferske medaljer fra OL som dominerer.

Det er derfor ikke spesielt oppmuntrende for Spithill  at han nå har Ainslie, samt begge de svenske lagere, Artemis White med Terry Hutchinson og Artemis Red med Nathan Outterigde foran seg på resultatlisten. Særlig Ainslie har imponert med jevne plasseringer i teten, men også Hutchinson som har fått sølvvinneren fra Star Iain Percy og OL vinneren i 49er Outteridge har seilt svært bra. Sistnevnte er ny på Artemis teamet etter at han forlot Team Korea for bare en drøy uke siden.

I matchseiling er begge de svenske lagene klare for semifinalene, der de møter Emirates Team New Zealand (Dean Barker) og Oracle Racing (James Sptilhill). Det kan dermed bli dobbelt svensk, eller det kan bli finale med de klassiske opponentene Emirates Team New Zealand og Oracle Racing.

Fleetracing avgjøres i finalen som teller dobbelt og som seiles natt til mandag norsk tid.

Resultater fleet- og matchseiling

Powered by Labrador CMS