FIRE OL-DETAGELSER: Peder Lunde jr. er en av Norges største seilerolympiere og en av få som har vunnet to medaljer; i 1960 (Flying Dutchman) og 1968 (Star). Han deltok også i 1972 (Tempest) og i 1976 (Soling).

Peder Lunde jr. mottar internasjonal hederspris.

«The Marvin Howe Green Jr Yachtsman of the Year Trophy» tildeles i år nordmannen for hans livslange innsats for seilsporten

Publisert Sist oppdatert

Det er i år 60 år siden Peder Lunde jr. og Bjørn Bergvall vant OL gull i Flying Dutchman i Roma. Særlig Peder Lunde bidro etter dette til å løfte norsk seilsport. Han tok sølv i Star i Mexico i 1968 og han sto for «Berge Viking» prosjektet i Whitbread Round the World Race 1981/82.

Lunde er i år tildelt «The Marvin Howe Green Jr Yachtsman of the Year Trophy» et internasjonalt trofé til enkeltpersoner som har hatt stor betydning gjennom et livslangt engasjement for seilsporten. Det er kun delt ut fire ganger tidligere, til HKH Prins Henrik, Paul Elvström, HM Kong Harald, Ted Turner, og nå altså til Peder Lunde jr. Utdelingen skal etter planen forestå i Oslo i oktober.