Presidentkandidat Gerardo Sdeeliger
Presidentkandidat Gerardo Sdeeliger

Vil arrangere alternativ olympisk regatta

Om OL i Tokyo heller ikke lar seg realisere i 2021 vil World Sailings presidentkandidat Gerardo Seeliger gå inn for en alternativ OL regatta for seilerne.

Publisert

- Om jeg blir valgt og om OL av en eller annen årsak ikke skulle la seg gjennomføre som planlagt vil jeg lansere en plan B som ivaretar våre seilere, sier Seeliger. Han foreslår at det i regi av World Sailing tilrettelegges for en regatta med alle OL klassene med de forhåndsuttatte seilerne til OL 2020 på startlinjen. - Når tenker på alt arbeid som er nedlagt og forsakelser seilerne har vært gjennom for å delta i det som kanskje er deres livs drømmeregatta, og for noen, den siste på dette nivået, er det klart at World Sailing må sørge for at de får en regatta som om ikke av olympisk prestisje, så i hvert fall på et tilsvarende høyt sportslig nivå. Vi vil selvfølgelig koordinere et slikt arrangement med IOC og World Sailing MNAs, sier Gerardo Seeliger til Seilmagasinet.

Gerardo Seeliger, gjest hos Tom Ehman Show
Gerardo Seeliger, gjest hos Tom Ehman Show

Han stiller til valg som president i Word Sailing mot Kim Andersen DEN som har sittet i posisjonen siden 2016. Seeliger vil invitere aktuelle byer til å komme med tilbud om å arrangere en regatta for de i alt 300 seilerne som vil være kvalifisert til OL regattaen. – En forutsetning for å avholde en slik regatta, er at World Sailing ikke skal ta noen finansiell risiko. Det her vi nå ikke anledning til, sier Seeliger som håper at både World Sailing og en eventuell arrangørby vil kunne ha inntekter av et slikt arrangement.