Ønsker 8-10 båter i neste race

Før starten på etappen Newport-Lisboa presenterte Knut Frostad planer og ønsker for neste Volvo Ocean Race 2017/18.

Publisert Sist oppdatert

Volvo Ocean Race sjefen siden 2008, Knut Frostad presenterte lørdag en spennende fremtid for regattaen med håp om 8-10 båter i 2017/18. Syv av dem eksisterer allerede, men Frostad håper det blir så mange som ti lag slik det blir nødvendig å bygge tre nye båter. Det åpner for nye lag, men Frostad håper så mange som mulig av de eksisterende blir med også i den neste regattaen som for fjerde og siste gang under eksisterende kontrakt starter i Alicante.

Under et symposium om Volvo Ocean Race i Oslo 8. mai uttalte Frida Ohlander, Brand Manager for SCA at om SCA kom til å delta neste gang for øyeblikket var et hundre dollars spørsmål. Det samme gjelder nok for mange av de øvrige og for disse var lørdagens presentasjon viktig og spennende.

Frostad forsikret om at de neste båtene vil ha den samme prislappen som de eksisterende, på €4.5 millioner (NOK 37.5 mill) og at alle de syv båtene som avslutter i Gøteborg i slutten av juni inklusive «Vestas Wind» stiller til start i 2017. Bestiller man båt idag vil det ta åtte måneder å få den bygget fra byggestart i juli i år.

De eksisterende båtene vil bli forbedret på visse områder, som seil design, oppsamling av energi og kommunikasjon. Disse forbedringene blir annonsert på den kommende METS utstillingen i Amsterdam fra 17-19 november i Amsterdam og de eksisterende båtene vil bli oppgradert mellom november 2016 og may 2017. Det nye seilprogrammet blir leveringsklart fra mars 2017.

Droner med kamera.

Frostad sa han var 100 prosent sikker på at hver båt ville bli utstyrt med GPS styrte droner slik at publikum skal få tilgang på bilder fra luften selv langt til havs. Han sa også at mediepersonen i hver båt ville få en grundigere opplæring før neste seilas.

Suksess i Newport

Frostad sa at av alle de anløp han selv har opplevd i USA som seiler eller arrangør, var dette anløpet i Newport R.I. det beste og at seilermetropolen på USAs østkyst nå har to måneder på seg til å bekrefte sin status som vertsby også i 2018. Flere andre havner er allerede bekreftet for dette racet. Foruten Alicante som starthavn vet vi at båtene skal innom Cardiff i Wales og Gøteborg, selv om det  å det nåværende tidspunkt ikke er klart om regattaen skal avsluttes i Sverige.

Godt igang med etappe syv.

Den syvende etappen i Volvo Ocean Race kom godt igang igår i nydelig sommervær og et stort antall publikummere som fulgte starten fra land eller i følgebåter. Jentelaget Team SCA har tatt en tidlig ledelse og ved posisjoner kl 0030 idag leder SCA med 0.7 nm på Mapfre, 1.2 nm på Dongfeng, 2.0 på Abu Dhabi og Alvimedica og 3.1 nm på Brunel.