Opptur i Melges 24-VM

To norske båter blant de 10 beste

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det var flotte forhold på Melges 24-VMs tredje dag (Foto: Mick Anderson/Sailingpix).

8–9 m/sek, sol og 25 varmegrader; det var ikke bare været som stemte under VM-seilasene i Melges 24 i Middelfart i Danmark i går. De fine forholdene bidro til at mannskapet om bord i «Baghdad 2» med Kristoffer Spone seilte seg opp til en 6. plass sammenlagt, mens Peder Jahre og mannskapet hans i «Storm Capital Sail Racing» nå er oppe på 8. plass. Med det ligger de på 2. plass i «Corinthian Class» – rangeringen av mannskaper som er hundre prosent amatører.

BESTO MED GLANS

– Vi besto med glans i dag. Vi var mer bestemte og spilte på høyresiden på første kryss i alle tre seilasene. Det ga oss 7. og 4. plass i de to første seilasene. I den tredje kom det et lite vindskift fra venstre på første kryss som vi ikke rakk. Men etter hard jobbing endte vi på 21. plass, forteller Kristoffer Spone.

Med de tre plasseringene avanserte de fra 12. til 6. plass på sammenlagtlisten etter tre dager og ni seilaser. Veien videre oppover listen kan imidlertid bli tung, for det er et stort poengsprang opp til 5. plass. Sveitseren Christopher Rast, som nå leder klart sammenlagt, var i særklasse i går og vant samtlige tre seilaser. Det er ikke så ofte det skjer i et felt som teller nesten hundre båter.

HAR SKILT SEG UT

En trio på tre båter har skilt seg ut i tet, og det er foruten sveitseren, Andrea Racchelli fra Italia og amerikaneren Bora Gulari. Om ikke en av dem sprekker i de fem siste seilasene, tyder mye på at det er mellom disse tre kampen om medaljene vil stå.

Med 3., 5. og 12. plass sto Peder Jahre for gårsdagens beste norske klatre-øvelse, og de puster med det Spone-båten i ryggen som beste norske båt – bare ni poeng etter. Også Peder Nergaard & Co i «Blow Henri Lloyd» hadde en god dag i går og som etter 10. og 13. plass avsluttet med en 2. plass i siste seilas. Med det ligger de som nr 14 – på plassen bak broren Kristian Nergaard i «Baghdad». De hadde serien 30-7-5.

T-BONE

Herman Horn Johannessen i «Rett Rundt Hjørnet» fikk det ikke til å stemme i sola og solgangsbrisen og ramlet ned til 23. plass sammenlagt. De fikk en disk etter å ha barket inn i Carl-Erik Kullmanns «Lunacy» for babords halser. Det var en skikkelig T-bone med et stort hull midtskips i «Lunacy» til resultat.

Kullmann & Co ble avskåret fra å seile flere seilaser og fikk resultatgodtgjøring for det, og de satte seg sporenstreks i bilen og dro til Tyskland for å hente en erstatningsbåt, slik at de kan stille til start igjen i dag. De ligger på 10. plass i Corinthian Class.

ANNERLEDES FORHOLD

Hadde seilerne en dag med optimale forhold i går, blir det ikke nødvendigvis det i dag:

– Nå er det meldt «fis på flaske» i de nærmeste tre dager og det er fem seilaser igjen. Mye skal fortsatt skje, sier Kristoffer Spone, som i det legger at det kan bli både oppturer og nedturer.

Fra og med den 13. seilasen kan to resultater strykes, og det kan også gi rokkeringer på resultatlisten.

Fullstendig resultatliste

 

Intervju med sammenlagtlederen Chris Rast SUI som tok tre førsteplasser igår: