Optmistisk Frostad

Knut Frostad regner med minst syv båter i Volvo Ocean Race 2014/15

Publisert

Til tross for et tøft finansklima regner Knut Frostad med minst syv båter i neste Volvo Ocean Race. I tillegg til damelaget Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing og Kinas Team Dongfeng som ble offentliggjort i otober, har han to lag som vil være klare til å gå offentlig i løpet av kort tid. Blant de øvrige lagene som er i seriøse forhandlinger regner han det for sannsynlig at tre klarer å få finansene på plass.

Det betyr åtte båter til den neste regattaen, to mer enn i den forrige regattaen der fem nye båter og en forrige generasjons båt deltok, og det til tross for at det finansielle klima er mye strammere nå enn sist.

- Det gjør at vi tar sjansen på å bygge syv båter. Den syvende er allerede halvferdig, sier Knut Frostad.

- Siden vi startet forberedelsene til regattaen i 2014-15 har 174 lag kommet til oss og sagt de gjerne vil delta. 120 av dem er drømmere som ikke vet hva som kreves for å kunne delta i en slik regatta. Frostad og folkene hans har jobbet på full tid for å hjelpe 20 av de resterende lagene med å få midler på plass. For første gang i historien er Volvo Ocean Race selv involvert i alle ledd i forberedelser og forhandlingene med mulige sponsorer.

- Å komme til startlinjen er trolig en av de største utfordringene, hvis ikke den største i denne regattaen, sier Knut Frostad som selv har finansiert to lag i jorden rundt seilasen, «Innovation Kværner» og «djuice».