SHORTHANDED: J/99 er en velbygd kombinasjonsbåt med plasseringssjanser iEM.
SHORTHANDED: J/99 er en velbygd kombinasjonsbåt med plasseringssjanser iEM.

EM i shorthanded

Greske arrangører tar imot påmeldinger til sommerens nyskapning.

Publisert

The Hellenic Offshore Racing Club (HORC) og Offshore Racing Congress (ORC) kunngjør at påmeldingsprosessen nå er i gang for det første ORC doublehanded EM som skal avholdes 2-10 juli.

Regattaen arrangeres samtidig med AEGEAN 600, en nonstop regatta over 600 nautiske mil for fullt mannskap og som også starter og avsluttes i Sounio.

Arrangeres for første gang

ORC DH Europeans er en ny event i de årlige ORC verdens- og europeiske mesterskap, et resultat av den voksende interessen for dobbelthåndsseiling etter at World Sailing har satt en blandet en mixed doublehanded event på programmet i OL i Paris 2024, en øvelse som riktignok ennå ikke er godkjent av IOC.

Kyst- og offshore

Regattaen vil ha sitt utgangspunkt ved Olympic Marine, porten til Egeerhavet, 70 km sørøst fra sentrum av Athen og like nord for Cape Sounion. Formatet består av et kort kystseilkas og et langt offshore med poengverdi på henholdsvis 1,0 og 1,5 poeng.

Registrering og målinger starter 2. juli, mens kystseilasen over 10-12 timer på en bane i Saronikos-bukten og Kykladene går 5. juli. Etter en hviledag tirsdag, fortsetter regattaen onsdag 7. juli med Long Offshore Race på 60-72 timers varighet i samme område i Egeerhavet.

Særskilt premiering for mixed klasse

Premieutdelingen foregår på avslutningsseremonien lørdag 10. juli. Mesterskapet er åpent for alle båter med et gyldig ORCi DH-sertifikat fra 700 til 500 sekunder per nautisk mil. Deltakerne skal fordeles over maksimalt tre klasser. Troféer vil bli tildelt de tre beste lagene i hver klasse, og ytterligere premier kan tildeles de tre beste mixed lagene i hver klasse.