SEILmagasinet TV - Seilsportligaen 2022

Jevnt i toppen i Oslo

Oslofjorden Seilklubb kom best ut av første dagen av Seilsportsligaen i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Den stabile vinden fra nord varte ikke mange timer. Utover dagen ble vinden svært skiftende, og det skapte opphold i kjøreplanen. Vinden dreide mor sørvest, før den gikk tilbake til vest. Det var store forskjeller på banen hvor noen båter ble liggende helt stille, mens andre seilte i høy fart. Det skapte store omveltninger på resultatlisten.

Gode starter var viktig på de korte banene, men en god seier var ingen garanti for seier. Svak båthåndtering straffet seg. Det gjorde det også å velge feil banehalvdel.

Eliteserien

Det er lite som skille de beste lagene i eliteserien. Det var Stavanger som startet best med to førsteplasser, men klarte ikke å følge opp de gode resultatene, men det er svært lite som skiller de tre beste lagene som alle har to førsteplasser. Oppe i teten ligger også favoritten Moss og BI. Ålesund, Florø, Åsgårdstrand og Risør har hatt en seier.

Første divisjon

I første divisjon ble det gjennom ført fire seilaser for alle lag. Ran Seilforening var dønn solide i dag. Laget har også de yngste seilerne med alder fra 16 til 18 år. Ran rykket ned fra eliteserien i fjor, og har ambisjoner om å klatre opp igjen. Dessverre røk spinnakeren til Ran på fjerde seilas, og de falt ned fra ledelse til fjerde plass. Også Larvik viser et høyt nivå, men også Oslo og Bodø Seilforening har imponert. Det er et større nivåforskjell i første divisjon hvor det er flere seilere som mangler erfaring fra J/70.

Du finner resultater her.

.

VE

.